onsdag 30 april 2008

Sköna maj välkommen blabla

Helt sjukt att det är långhelg nu! Som jag har längtat alltså. Har sett två avsnitt av Grey's anatomy nu, funderar på att se ett till. Det är verkligen my way of relaxing. Har trots det lite ångest över att jag inte sätter mig och läser om Jugoslaviens uppgång och fall, okej hade ju lovat mig själv att vara ledig, men den konflikten är ju intressant eller hur? Varför orkar jag aldrig lära mig något?

Åt en bulle nyss, känner att jag håller på att få ont i magen. Hade kunnat äta 5 till men det vore väl typ worse scenario då, hatar det här. Kanske borde ta en promenad det är ju fint väder så, man kan faktiskt inte sitta ute och läsa utan solglasögon eller hur! Des lunettes noir tror jag det heter på franska.

Känner verkligen att jag bojkottar valborg i år, liksom har det någon gång varit roligt ens? T'nker bara på den fina lilla låttexten som jag skrev i ettan haha "minns du mig när jag ännu var som tjejer förv'ntas va' , sa nej fast jag ville ha, gick barbent fastän det var för kallt" det var en fin tid på sitt sätt. Och ja Valborg är alltidför kallt, c'est ma raison.

Ska ävl göra något kanske, alltig ångest, jag förstår inte.

Btw, vad har hänt med min omröstning?? Hallå people, bara 4 röster, VOTE BEFORE IT'S TOO LATE!

lördag 26 april 2008

The Curse

Innan jag ägnar mig åt tråkigare sysselsättningar ska jag behandla gårdagens tema en smula. För alla som inte vet är gårdagens tema "the curse". Antingen är det jag eller Emmas lägenhet som är cursed. Vad gäller lägenheten kan det tänkas bero på att hon sa upp den igår och att den lider av separationsångest. Den kanske har borderline och "skadar sig själv" för att få uppmärksamhet från Emma. Jag tycker det är en ganska stark teori.

Den andra teorin är istället att jag är cursed. Kharma-grejen med allergikern ni vet! Inte en coincidence. Eftersom various reasons gör att jag mer eller mindre vill dö några ggr per dag är kanske inte min kharma den starkaste, liksom varför händer allt mig?? Var kommer kharman ifrån? Är jag ond mot mina medmänniskor eller hade jag bara oturen att födas med en bad one? Undrar vad jag gjorde i mitt tidigare liv?, jag kom ju inte till nirvana i alla fall.

Okej for the judgements: Det som hände igår var

1. Jag typ...fick Emmas fönster att hoppa ur läge, det gick inte att stänga det hade kunnat ramla öh..ut. Efter lite panik och samtal till hyresvärden som inte kunda komma förrän på måndag lyckades vi eller mest Emma make it back to normal igen.

2. Jag var inte alls särskilt full, typ någon av de första drinkarna, pang, råkade jag välta ut över Emmas skrivbord och tangentbord! Jag tänkte nej nej nu blir det som Andreas och hans ölförstörda dator och såg hur typ många tusen försvann från mitt konto. Sedan löste sig även det, med lite vatten denna gång.

3. Morgonen efter råkade Emma krossa ett glas i golvet och vi får plocka glasbitar en stund.

Alltså tillbaka till teorierna:
1. Lägenhetens fel
Odds för:
- Det hände inte bara mig utan även Emma
- Det rörde sig om ett uttalat självskadebeteende (fönstret, glassplitter på golvet) vilket är vanligt att borderlinepersonligheter ägnar sig åt när de har svår separationsångest
- Den försökte också förstöra Emmas saker (hennes glas krossas, tangentbordet hade kunnat gå sönder)
- Eftersom den inte är suicidial och trots allt har en viss självbevarelsedrift, gjorde den dessa saker endast för att påkalla uppmärksamhet och inte för att förgöra sig själv eller Emmas saker. - Den kanske tänkte att straffet då skulle vara huge.

2. Min kharmas fel
Odds för:
- Det var till en början endast jag som ofrivilligt brukade våld på lägenheten och Emma som återställde ordningen. Alltså min dåliga kharma vs. hennes goda
- Sedan smittade the curse och förgiftade även hennes handlingar men tack vare hennes i grunden goda kharma lyckades avvärja en större skada
- Jag kanske omedvetet lever ut mina aggressioner och min avundsjuka pga att hon är superior och ska flytta till en ny otrolig lägenhet då jag inte har någon överhuvudtaget
- Tidigare erfarenheter talar för att min kharma inte alltid lett mig de bästa vägar.

Eller så var det helt enkelt Emmas kharma som typ asked for it, eftersom allt gick ut över henne! Det kan vi ta en diskussion med Freud om sedan.

Frågan är alltså:
1. The curse is on lägenheten!
eller 2. The curse is on (företrädelsevis min) kharma!

Please leave your vote here.

torsdag 24 april 2008

Jag typ hatar livet. Kommer inte at få något jobb, kommer inte att få någon framtid. Åt nyss ett äpple för att jag hade tråkigt och JA jag måste plugga nu men jag orkar inte, jag vill bara typ bläääääääääääääääää.

Varför är alla studievägledare så dåliga? Det känns som att de typ är för inkompetenta för att få något annat jobb. Kanske är så.

onsdag 23 april 2008

Jogging

Såhär: De första 200 meterna kom jag ihåg varför jag började springa en gång i tiden. De sista 2 kilometerna kom jag ihåg varför jag slutade.

Mainstream människa utan djupare förståelse

Negativt undvikande strategi...eller nä, skulle ju inte prata mer om det. Det var för övrigt oerhört synd om mig igår och jag trodde att jag skulle få feber eller magsjuka vilket jag aldrig får. Så var inte heller fallet igår utan jag piggnade till och åt en mango. Tyvärr hann jag ju inte springa och jag tror det ligger någon curse där som typ infaller varje gång jag försöker vara nyttig, eller man kanske säger utlöses eller ja nåt.

Idag känner jag för att skriva ett oerhört djupt inlägg men det ska jag nog inte heller göra. jag vet egentligen inte vad jag ska skriva om för att vara intressant, mina blogginlägg ser ju typ ut såhär: skola, kläder, ångest, skola, kläder, ångest....Det kan ju bli lite tråkigt i längden. Men vad ska jag egentligen prata om istället? Får inte heller vara för långa inlägg för då orkar ingen läsa.

Kan prata lite om musik...för att kunna springa (nej ska inte bli obsessed som förra året) måste man ju ha bra musik, och jag tänker därför sätta ihop en spellista på ipoden som uppmuntrar till fysisk aktivitet. Självskrivna låtar är: M.I.A- Paperplanes, Yelle- Je veux te voir, Yelle- 85 A, Le tigre- Deceptacon- Let's run- I'm so excited- Viz- (Eau d'bedroom dancing), John Farnham- Your'e the voice, Justice- We are your friends- (DVNO), Yeah yeah yeahs- Gold Lion- (Maps).

Det var pretty much it. Börjar ledsna på min enformiga musiksmak. Paperlplanes är so hot right now- men fortsätter jag att lyssna på den minst 5 ggr/dag kommer den inte att vara so hot nästa vecka. Ge mig därför några förslag på mindblowing powerlåtar! Emma och jag har inte riktigt samma smak upptäcker jag- Fire Fire var ju otroligt tråkig! Bara massa skrik ingen melodi. Ja, jag vet att jag gillar töntiga catchy tunes, men jag är väl en sådan mainstream människa utan djupare förståelse för konstens mystik. Därför kan ni ge mig tips på 80s låtar- 80s är it-grejen nu. I', so excited, You're the voice, Total eclipse of the heart, haha loves them! Finns säkert någon mer klassiker som jag inte tänkt på.

Ska väl ta tag i mitt undivkande beteende snart, men jag blir alltid så otroligt hungrig på onsdagar. Bara för att man sitter stilla och har tråkigt blir man alltid hungrig klockan 10. Jag fattar inte folk som säger att de glömmer bort att äta på en hel dag eftersom de typ bara sitter stilla och inte behöver enrgi, ehe det är ju då man blir hungrig. Annars hinner man inte. 8h sömn är för övrigt ett minne blott. Tänkte väl att det skulle turn out that way men jag försökte ju i alla fall. De senaste nätterna däremot har det typ blivit 5h sömn och det är ju illa när man vaknar halv sex på morgonen och inte kan somna om.

Igår tänkte jag skriva ett inlägg om vilka dödssynder jag begår men det blev för dåligt så jag raderade. Jag kom fram till att jag faktiskt inte går till överdrift vad gäller alla. Girighet, avund och lättja toppar väl listan. Eller ja, lättja är bara lite halvt, jag är ändå hyfsat bra på problemlösande strategier om jag får säga det själv. Högmod däremot förekommer medan vrede, lust och frosseri ligger relativt lågt. Dock känns ju inte girghet, avund och högmod så hett. De känns ju i princip som de värsta.

Ska läsa lite om andra världskriget kanske, eller om franska vad heter det...inte prepositioner typ...någonting ord som bestämmer eh läge, typ på, framför, i , bakom, under osv. Det är inte sol utomhus längre. Det känns lite tråkigt.

söndag 20 april 2008

Det nyuppkomna bilddagbokssyndromet och de särbehandlade allergikerna

Jag känner att jag ständigt får pikar på grund av att jag lägger alldeles för mycket tid på skolarbete samt (framförallt) pratar alldeles för mycket om skolarbete. Därför borde jag väl inte ta upp den frågan nu, men lite glad måste jag ju i alla fall säga att jag är eftersom jag ens har tid att skriva det här inlägget.

Något annat jag helt plötsligt börjat pikas för är mitt utseende. Idag fick jag istället följande kommentar på bilddagboken:

xXHannezElvizXx 19:apr, 20:08
ugly BLÄÄÄÄÄH!!!

Avsändare var ett eller två emos (de delade bilddagbok) som lyssnade på Tokio Hotel. Jag känner att det här är något nytt, vart är världen på väg? Håller vi på att moraliskt fördärvas, vart tog artigheten vägen? Jag hörde nyligen någon teori om att vi kommer glömma bort vårt inlärda moralsystem mer och mer då vi får allt mindre användning för det.

Något annat som fascinerade mig i veckan var att en medelålders kvinna på bussen blev allergisk mot mig! Det var fullt med människor på bussen och jag hade oturen att kliva på bland de sista och fick därför sätta mig mitt emot denna kvinna på allergi/handikapp platserna. I godan ro satt jag sedan och lyssnade på discomusik från 80-talet då jag plötsligt märkte att kvinnan med diverse gester försökte påkalla min uppmärksamhet. När jag tog av mig hörlurarna för att lyssna på henne frågade hon med en hostning om jag hade något starkt på mig? Eh nääh sa jag, alla vet väl att jag är minst tjejiga bruden som typ aldrig använder parfym, pga glömmer bort det och om jag kommer ihåg det så är det ändå bara eau d' toilette som inte luktar något alls. Surt hävdade hon då istället att "Ja nåt är det jag reagerar på" samtidigt som hon pekade på allergiplatsskylten. Jag hade alltså inget annat val än att byta plats och genast slutade hon att hosta. Jag funderade länge på vad hon egentligen var allergisk mot? Jag hade faktiskt en nyköpt påse nötmüsli med mig, men den var ju inte öppnad! Kan man verkligen vara så allergisk mot nötter? Alternativt måste hon ju varit allergisk mot typ...schampoo? Eller så var det helt enkelt min dåliga kharma.....men jag föredrar schampooalternativet, eller nötalternativet. Hon såg inte direkt ut som någon reinkarnation av buddha i alla fall, snarare en jobbig 45+ dam som tror att hon har rätt att bli särsbehandlad bara för att hon råkar vara allergisk!

Jag läste för ganska längesedan en krönika av Alexandra Pascalidou i metro om allergiker som har blivit Sveriges mest positivt särbehandlade grupp (hon fick några hatmail från allergiker efter det) och det känns ju so true ändå! Jag hade redan på lågstadiet oturen att bli utvald till något forskningsprojekt (olin-projektet) där uppkomsten till astma och diverse andra allergier skulle utredas. En massa gånger har jag därför tvingats ta blodprov och blåsa i slangar för att kolla lungkapacitet, okej några gånger men förra året verkligen reached the peak då jag på min fritid fick ta mig till jourcentralen i stan och leta upp någon odd våning där dessa allergiforskare satt och gjorde pricktest och testade folks lungkapacitet. Det gick inte att göra något pricktest på mig och jag hade rätt kass lungkapacitet men no signs of astma förstås. Helt onödig tid tog det och det hela kändes väldigt awkward. Well, jag har ju i alla fall gjort en insats för allergiforskningen genom att bevisa att jag minsann är oallergisk som en nötkärna, haha. Well, kanske hade jag tyckt att alla borde anpassa sig efter mig om jag vore allergisk också, det är ju faktiskt ganska troligt.

Idag kan jag upplysa den som känner för att dela mitt privatliv med att jag hade killer mensvärk och låg i mammas och pappas säng och ville stiga ut från min kropp. Jag hatar när ipren inte hjälper, det känns verkligen som falsk propaganda. Jag borde kanske komma mig för att ringa till vårdcentralen för att få någon starkare verktablett men usch jag hatar vårdcentralen. Det är gammalt och brunt och läskigt. Och alla som jobbar där är mer eller mindre idioter. Jag hoppas det räcker med att ringa så att man slipper gå dit men sådan tur har jag väl knappast. Heh får väl hoppas att de inte skriver ut citodon eller tramadol, appropå värktabletter.

Jag har varit mycket duktigt på att ringa obehagliga samtal de senaste dagarna måste jag säga. Jag har kommit underfund med att jag verkligen har telefonfobi då blotta tanken på ett sådant jobbigt myndighetssamtal typ får mig att må illa. Jaja lika bra att ta tjuren vid hornen, haha och ta tag i det här också.

Okej, nu kanske inte det var någon överhuvudtaget som önskade känna till denna intima del av mitt liv men nu gör ni alltså det. Ni kan ju skriva en kommentar på bilddagboken om ni känner för att pika mig lite till.

Ps. Det här var för övrigt bilden som väckte sådan avsky hos xXHannezElvizXx

Hallå jag var liten och oskyldig! Åtminstone har jag aldrig gillat Tokio Hotel, eller oops kom på att jag har to the monsoon låten på min mobil av någon ehm mystisk anledning. xXHannezElvizXx och jag har tydligen mer gemensamt än x:en i våra namn. Dessutom är vi alla fula.

lördag 12 april 2008

BDB

Dagens kommentar på bilddagboken:

Anonym 12:apr, 21:58
hejhej, jag kmr från lesbiskalegoland.se
jag undrar om du vill joina med mej, det går nämligen rykten om att du är lebb asd*

Är du snygg undrar jag?


Grey's

Om alldeles alldeles snart ska jag skriva psykologi men jag måste bara delge er några tankar om min tidsförströelse a.k.a Grey's anatomy. Pratade Emma senast om hur ful Christina är och att Burke är en idiot som stannar med henne (so far då) pga hennes personlighet. Mn själva huvudgrejen då: hur snygg är Meredith på en skala egentligen? Nää hon ser mer ut som anorexic on the run som aldrig sover och typ är grå i ansiktet. Jag tycker faktiskt att Addison är mycket mer spännande, Meredith är så lame. Sedan gillar jag Izzie också, okej hon är typ blondie men ah jag tycker hon är snyggast ändå, jag är ju ett fan av normisbrudar. Addison och Izzie in och Meredith och Christina out. Av Derek och Burke så ja..Burke kanske, Derek 'är verkligen för Mc. Dreeeaaamyyy. Och ja Alex ska vi ju inte ens tala om men, sure ointelligenta horny/ good guy innerst inne, men han är söt när han försöker. Grey's är annars tjejernas, no arguing.













Blablabla

Börjar skriva blogg nu för att jag inte har så mycket annat att göra....Tänkte igen på hur många som kanske läser min blogg och som jag väl inte alls skulle önska visste så mycket om mitt liv, ändå skriver jag ju nästan för personligt här. Oh well, ska tänka vidare på det en annan dag.

Gårdagen blev lite totally crazy tror jag, ehm. Franskaprovet gick väl bra i alla fall, hah fast åh min lärare kommer väl tänka att jag fuskade pga att jag blev tvungen att gå ut mitt under provet och prata i tele. Hallå jag var ju tvungen! Det var faktiskt viktigt, om än inte så givande tyvärr, men what more to say about that? Life sucks kom med något nytt.

Ska övningsköra i lördagstrafik mitt inne i stan snart, gaagh vad jobbigt. Jag kan verkligen inte hålla koll på allting samtidigt! Trafikregler, trafiksskyltar, andra bilar och folk som går överallt! Det är ju jättesvårt hallå!

Jag byter stycken hela tiden nu men tänker att det är ju är mindre ansträngande att läsa då haha. Känns som att det snart är måndag igen, gaah ångest. Ikväll ska jag i alla fall sitta hemma och PLUGGA och förhoppningsvis göra klart psykologin, hahah tjatar om det jämt.

Jag känner för att skriva ett långt klagande inlägg om livets grymhet igen men ska inte göra det. Jag fortsätter att tänka denial (trots att jag klagar 24/7 inför mina vänner.) Min franskahype fortsätter även den. Såg C.R.A.Z.Y igår, underbar film!! Alla borde se den...och franska språket<3 aah jag måste verkligen läsa steg 2 och 3 nu. I alla fall var den otrolig. Jag blev besviken på Big Fish ändå, what's up with that? Den var ju typ...mainstream gullig amerikansk saga? Inte något nytt alls egentligen. C.R.A.Z.Y var ju i alla fall sjukt värd så det vägde upp.

Sjukt lame inlägg igen. Jag vet att folk egentligen helst läser om blod, tårar och missär men det strider som sagt mot mina värderingar men såklart smyger det sig in då och då (väldigt ofta) men jag skulle alltså kunan skriva om det jämt. Har inte hänt så mycket annat intressant på senaste tiden? Har sett några avsnitt av Grey's, med andra ord vardagslyx, d.v.s uteblivet pluggande. Haha well ska visst köra bil nu då, wish me good luck eller nej så kanske man inte ska säga, kanske har motsatt verkan!

onsdag 9 april 2008

Lysrörsvitt

Lyssnade på livets-ord-gubben i eftermiddags. Han undvek ju att tala om homosexuella och alla andra som han föraktar. Dock nämnde han att Saida, hon som man ringer till om man tappat bort något, måste ha fått hjälp av djävulen eftersom hon inte välkomnade Jesus Kristus. Han tyckte att man kunde beteckna sig som kristen om man sa "Jesus är herren" eller något liknande. Varje kväll när man bad aftonbön skulle man säga "Tack Jesus för att du finns i mitt hjärta", inte exakt så men typ samma betydelse.

Såg nyss det senaste avsnittet av Skins, sorgligt att Chris dog. Usch det börjar spåra lite, man blir ju deprimerad av att titta på det nu, well bara ett avsnitt kvar visst.

Jag tycker att Gaby kan logga in på msn så att jag kan fråga ut henne en sista gång, sen ska jag börja med analysen i rapporten. Jaja, borde plugga lite engelska också åh jag hatar engelska b.

Jag hatar även ljuset som är ute, det är så vitt och utan sol precis som lysrör. "Det sista ljus jag såg var lysrörsvitt" som sagt. Sådana här dagar ska man typ...plugga och sedan känna sig som en effektiv och duktig människa. Man ska inte sitta och slöa och må dåligt av allt man inte gör. Man ska tänka på det positiva i livet samt psykologirapporten, engelska glosor, partitiv artikel, konflikten på Balkan och ifall människor innerst inne är goda.

Kan det inte bli sol nu? Eller typ mörkt i alla fall, jag hatar lysrör. De typ äter upp mig.

Vinterdepressionen

Alltså srsly, det är som att man skulle kunna gå in i en vinterdepression igen, massa snö och det är april!!! AhAhAh vill inte! Den här dagen är för övrigt sugig i allmänhet. JA jag vet jag borde sova mer, men åh det är tråkigt att gå och lägga sig och åh den här dagen är tråkig. Orkar inte ha grupparbete på religionen, orkar inte ha hål, inte franska heller. SKA verkligen plugga franska på hålet nu, men åh vad jobbigt. Hatar att plugga i skolan men ja, man borde ju så slipper man sen. T.ex. kan man hinna se någon av alla serier man försöker följa, d.v.s Skins och ja andra säsongen av Grey's anatomy i alla fall. Har totalt tappat bort mig i Cityakuten så har gett upp den.

Grejen med alla fula bilder var ett nostaligiutbrott, plus att det är sjukt hur många olika frisyrer jag haft och hur allting varit så olika. Jag vill göra om mitt hår igen nu och det brukar vara ett tecken på att jag är leds på livet, men livet är rätt tråkigt nu. Fast kul ibland. Though...needs something more.

Vad kan man mer skriva? Min lärare blv lite chockad när jag sa att rapporten kommer att bli 30 sidor (minst alltså!) men hon sa att det inte fanns någon övre gräns så hon får allt vackert ta och läsa igenom den.

Det är pyttipanna i skolan idag, jag hade dött om det var fiskgratäng. Borde gå in till stan och reklamera mina leggings (försöka) men jag vill inte gå ut i det här vädret! Vill sitta hemma i mitt rum och typ deppa, nämen är ju varmt där i alla fall. Kanske skulle ha tid att se serier någon gång. Förra helgen eller nä, förrförra blev det ju typ 10 avsnitt Grey's, men jag kan ändå inte njuta av det när jag har tusen andra saker att göra. Åh sommarlov alltså! Men kommer väl inte bli lov måste ju jobba åååh, måste söka jobb måste ringa och hålla på och visa mig intresserad av de jag redan sökt. Life is hard on me right now säger jag bara. MEN MAN SKA INTE KLAGA, då blir man en tråkig människa att umgås med. En sydafrikansk lärare som är här berättade hur förvånad hon blev att det fanns skolkuratorer och sånt här, liksom vi är ju så priviligerade! Sedan hade hon åtminstone insett att "we are the same all over the world" eller något liknande. Det var ju fint. Ungefär som de ryska läkarna som aldrig förstod sig på mig. Liksom what's up med folk i u-länder (ja Ryssland är ett u-land, eller ett Putinland) ? De skulle säkert vara lika deprimerade som oss om de levde på samma villkor. Men Gud gav ju människan den fria viljan, och väljer hon att inte uppskatta sitt liv och finna glädje i tron är hon väl fucked. Det är ganska fint ändå att människan benämns som en hon. Feminismen finns där inne någonstans.

Jag känner för att typ...sova i en vecka och sen vakna upp och så är allt sol och fint och bra. Istället snöar det och livet är "a pen inte the ass" eller en pinne var det väl, enligt Popisch. Det är gulligt att hon fortfarande heter Popisch i min telefonbok. Det leder tankarna till en svunnen då jag såg henne som en Gothic Lolita. Jag hade inte riktigt stilbegrepp på den tiden, men jag saknar den ändå. Jag saknar hur naiv jag var. Dock lika drama som nu, och trots allt mer idiotisk när jag var full.

Alltså (igen) jag skriver nog verkligen för långa blogginlägg (precis som rapporter.) Det resulterar i att ingen orkar läsa, men nä nä man ska väl skriva för sin egen skull. Jaa det gör jag ju lite nu, men jag behöver validering från andra! Vi läste om copingstrategier idag och vad de berodde på, vilket tydliggjorde att vilken bild man har av andra har betydelse för ens copingresurser. Det handlade bl a om ens förmåga att söka hjälp av andra.

Veckan är ju snart slut, vilket väl är bra. Bävar dock för (ja, älskar att använda pretentiösa uttryck) inför körlektionen på tisdag, fatta pinsamt att jag typ kommer att bli tvungen att ta 20 körlektioner. Det känns ungefär som när jag skulle åka till ridlektionerna när jag gick i trean/fyran någonting. Men men jag vill ju ha körkort.

Det känns också som att helgen kommer att bli anträngande, vad jobbigt. Jag orkar inte med att ha ett liv ju. Jag borde kanske sova, det är rätt fint att drömma men det är ju jobbigt att lägga sig i sängen och försöka somna.

Åh nu får jag ångest för att jag skriver så mycket men ja, det är ju frivilligt att läsa. Jag däremot borde läsa franska istället, eller kanske om de sju dödssynderna. Need som rest nu. Maten öppnar om en halvtimme, kanske man skulle gå dit och sen sitta och slöa. Åh, åh, jag känner en kognitiv dissonans då jag är missöjd över hur jag beter mig i förhållande till mina värderingar, och andras. Jag vill ha kläder, och ett nytt hår, och ett nytt liv. Eller att mitt liv ska ändras lite kanske. Åh, so emo nu. Mina vänner kommer väl tro att jag är påväg att dö, fast jag är ju alltid inne på msn så det kan de ju i alla fall känna sig trygga med.

Men ska sluta nu, ska plugga franska, kolla skunk. Sen mat om en timme, åh needs something strong. Hates också att min explorerflaska typ "inte håller tätt" hah, suger ju om man inte kan spara och återvända. Men kanske för att jag pillat bort den lilla plast grejen. Det var ju dumt i såfall.

Well Ciao bella, som de sa i Funny Games och puttade den vackra modern i vattnet. Jag tror att hon hette Anna och pappan plus sonen hette Georg. Well...ciaociao.

tisdag 8 april 2008





























Despair

så annorlunda allt var då

Lyssnar på The Knife nu. Egentligen borde man väl inte blogga om sin despair, det är så emo. Men jag undrar alltid varför mitt liv typ kan vara wonderful (nästan) på dagarna och sen vill man dö på kvällen..så vida man inte är effektiv och pluggar och känner sig dygdig. Jag funderar på vad jag borde göra åt det...plugga konstant?

Jag ska kulle måla naglarna nu..har ju tänkt göra det ett tag..men skulle också kunna läsa om de sju dödssynderna och på copingmetoder för att undvika stress, usch man kan ju bli stressad för mindre. Det är sjukt att det inte ens är två månader kvar! Vad gör man sen liksom? Ah måste söka jobb

måstemåstemåsteMåsteMÅsteMÅSteMÅSTeMÅSTE massa hela tiden

Kamomillalagen

Som bekant lider jag av konstant pluggångest och vet inte vad jag ska ta mig till. Min psykologirapport består för tillfället av 25 A4-sidor och jag har egentligen inte börjat med den stora analysen än. Alltså det här skulle så räcka som ett helt projektarbete på 100 poäng känner jag snart. Well, well min lärare är död om hon inte ger mig MVG. Fast hon törs inte annat eftersom jag äger henne, haha åh nu var det det där med storhetsvansinnet igen.

Idag drabbade ödets ironi mig återigen. Självklart satt jag uppe till halv ett igår, minst, och skrev ett engelskaarbete om the N-word. I morse hetspluggade jag in alla glosor som hörde till texten...och vad händer? Läraren är sjuk och allting blir uppskjutet till på torsdag! Det är verkligen så det alltid blir!! Men jag borde väl vara glad eftersom det betyder att jag slipper göra det imorgon natt istället. Jag undrar vad Gud vill säga mig med detta? Jag tycker inte att jag borde ha syndat genom lättja eftersom det ju helt klart skulle varit mycket enklare att skita i allting. Dock kanske han tyckte att det var lättjefullt att inte börja med arbetet förrän sista natten. Herrens vägar är outgrundliga. Ska dock börja arbeta med de sju dödssynderna imorogn, och åh det var ju tänkt att jag skulle googla lite på det. Jag känner att sammanställningen av bibeln på 1100-talet är en mycket intressant företeelse, det fanns ju onekligen rätt många fördelar för påven att ha med dödssynderna och de 10 budorden. Skrämselpropaganda har alltid fungerat. Dock har jag ju förstås två kristna i gruppen som tror att bibeln är den heliga skriften och att Gud skapade världen, spännande combo (och ja i mitt inre vet jag ju att herren ständigt är närvarande och kan bestraffa mig.)

Jag upptäckte nyss att det gått hål i mina nya blåa leggings! Vad är det för ödets ironi där va? Borde jag kanske lämnat tillbaka dem trots allt åh....Fast jaja det lär ju gå att laga. Just nu knackar kvällsdepressionen på min axel och ber mig äta choklad. Fast jag är egentligen inte så sugen ändå och vi har ingen, förutom typ 80%ig äcklig. B&J var länge sen känner jag. I alla fall, ska jag plugga mer eller ge upp? Pappa borde komma hem så att jag kan övningsköra snart men åh vad jobbigt. Plus att jag verkligen suger, alltså jag kommer bli tvungen att ta minst 20 körlektioner inser jag. Ååååh jag känner mig som en moron. Nä men jag borde vara glad ändå smiliesmilie.

Men liksom...behöver något!!! Inte choklad, något annat. Ska väl fixa min spellista till ipoden snart: feed the obsession, feed the depression, 80s, disco, so hot right now, 2006 och 2007. Det blir fina namn. Nämenåhnämenåhnämenåh. Man ska inte klaga: Man får inte skada andra och man måste bjuda till! I övrigt får man göra precis som man vill. Detta mina damer och herrar är kamomillalagen och åh kasper och jesper och jonathan you turn me on! Hah eller nä, men folk och rövare i kamomillastad på mormor och morfars Lp-spelare. Aww, that really was something.

måndag 7 april 2008

Funny Games

Försöker nu göra en sista kraftansträngning för att orka plugga 1,5 timme till. Jag var mycket effektiv igår tycker jag, creds åt mig!

Dagen har varit rätt händelselös. Bestämde mig för att göra sista historiearbetet om konflikten på Balkan, lite av min passion av någon anledning, såg en film om discoteksbranden i Gbg på ARL:en. Det där var ju verkligen topic of the year och år framöver när det hände men jag hade nästan glömt bort det. De demonstrerade hur lång tid det tar för ett rum att bli övertänt av ett stearinljus, tror det tog ca 5 min innan det var 800 C därinne. Man borde kanske bli brandrädd man det har aldrig legat för mig.

Lyssnade/tittade sedan på välkomstföreställningen för sydafrikanerna och såg rektorn göra bort sig precis som förra året. Skillnaden var dock att den här gången buade halva aulan ut henne.

I övrigt har det inte hänt så mycket, eller jo vi såg klart Funny Games på litterära gestaltningen. Den är sjukt värd men seriöst den obehagligaste film jag sett i hela mitt liv! (Förutom när Mustafa där i Lejonkungen, fast det är mer sorgligt än obehagligt.) Att sedan få höra att filmen gjordes som en protest mot amerikanska våldsfilmer gjorde ju det hela lite mer förståeligt. Sjukt välgjord, tankvärd och sjukt bra (haha jag hatar ordet tankvärd= så klyschigt.) Det ska visst komma en amerikansk version av den nu (originalet är österrikiskt) haha jag undrar hur de ska lyckas motverka anti-amerikapropagandan haha, det kan bli spännande kanske. Eller så bara dåligt.

Brief summary av filmen bara: En familj (mamma, pappa, ca. 10-årig pojke) åker till sin sommarstuga ute på en ö eller liknande. De får besök av två unga överklasskillar som ber om att få låna ägg. Det ena urartar genom att en av killarna plötsligt misshandlar pappan i familjen med en golfklubba. Killarna bestämmer sig för att leka några "roliga lekar" med familjen som innefattar både fysisk och psykisk tortyr av värsta slag. En av "lekarna" är en vadslagning om hur länge familjen ska lyckas överleva. Killarna sätter en deadline på klockan 9 nästa dag och tvingar familjen att satsa på motsatsen. Hur många som dör bör kasnke inte sägas om någon får för sig att se filmen, den är sjukt värd om man inte är väldigt psykiskt labil vill säga. Filmen har ingen musik heller vilket typ gör spänningen even worse.

Har nu också köpt sulor till mina 80s skor (ja de ska behållas) och den dyrkade merde t-shirten. Borde försöka lägga ut några säljobjekt påt radera så snart som möjligt men kommer mig inte för. Har som vanligt otroligt mycket att göra men ägnar mig för tillfället mer eller mindre bara åt psykologirapporten. Har åtminstone kommit fram till det roliga momentet nu. Borde väl fortsätta egentligen...fast nu blev det sent tycker jag ju nästan...Inte så mycket mer intressant att säga..So long

söndag 6 april 2008

Egoism, svag identitetskänsla, att lätta sitt hjärta och andra klichéer

Okej nu ska jag go emotional igen eftersom det är mitt i natten och jag verkligen borde sova men inte är det minsta trött. Det är lite skrämmande hur stor del av dagen jag ägnar åt att tänka på kläder. Jag måste verkligen vara en ytlig människa, men jag tänker ju på annat också. För tillfället funderar jag bland annat på om jag kanske lider av narcissim eller någon annan empatistörning. Ibland tycks jag ju verkligen tro att jag är bättre än alla andra och typ agerar som att jag är en treåring som sitter fast i den orala fasen och fortfarande styrs av lustprincipen. Well, borde ju finnas indikationer på att jag har något issue därifrån och upprepningstvånget tvingar mig att ständigt försöka återvända dit. Ibland är det typ I hate myself and I want to die på riktigt, eller ja minus I want to die-delen kanske.

Detta är dock jobbigt att tänka på så jag återvänder till klädtankandet (byter stycke nu bara för att underlätta för eventuella läsare.) Det är otroligt sjukt hur mycket pengar jag spenderar på kläder och det är typ otroligt sjukt att typ alla andra ändå klär sig snyggare än mig. Jag förstår verkligen inte hur jag kan misslyckas så fatalt på det området när jag trots allt "övar" på det jämt och ständigt. Jag funderar också på utseende-issue nr 1 eller 2, mitt hår! Blev sjukt pepp på att klippa lugg nu när Emma den allsmäktiga föreslog det. Jag skulle säkert ångra mig sen och se from hell ut i lugg, men något måste verkligen göras! Fast en hårinpackning har nog större prioritet, jag känner att mitt hår är påväg att go green igen. Men jag måste färga-tona det också. Ska absolut inte blondera men det är ju alltid lockande, likaså rött. De stora förändringarna är alltid det man önskar sig men nä, jag borde nog köra på plain brunt och vara sofistikerad och försöka bli en "naturlig" skönhet då jag trots allt inte passar überbra i starka färger. De blå tightsen är fortfarande ett issue samt merde-tröjan. Kanske borde beställa innan den tar slut after all, bara för textens skull, den bekräftar ju mitt attribut plus min senaste hype= franska. Det är Yelles fel men det är ju bra att åtminstone intressera sig för något skolämne trots att jag typ hatar lektionerna. Det är nog bara pga mitt inre motstånd mot studerande och den press det innebär.

Jag önskar verkligen att mitt liv skulle bli bra nu och det har ju onekligen rätt många bra komponenter just nu. Dock är det alltid något som fucks it, up oftast samma sak/-er. Men vad gör man? Man försöker ändra dem men jag verkar ju ha ett inre motstånd mot förändringar också. Psykologisk konservatism kanske (se vad försök till pluggande 24/7 kan generera! det är alltid kul att flasha psykologibegrepp.) Finns ju alltid något som inte går att ändra men då ska man ju helst förändra sina tankar kring problemet. Jag hatar uttrycket att göra det bästa av situationen men acceptans och modifiering av diktomt tänkande är ju det som rekommenderas.

Mina problem just nu är alltså följande: egoism, treårsbeteende,utseende/kläder- identitet, separationsångest/saknad, det som inte går att förändra= mat-accepteans men försöka förändra. "Jag försöker ju i alla fall" som någon sa, om sig själv då inte om mig. Jag försöker kanske inte tillräckligt bra, men lite bra? Lite för mycket, sa någon annan (om mig denna gång.)

Mina emotional blogginlägg strider alltid mot min uppfattning om vad en bra blogg borde innehålla (kognitiv dissonans.) Jag hatar egentligen att jag ALLTID jämför mina värderingar med en specifik persons värderingar som för övrigt fick ett helt projektarbete tillägnat sig. Jag gör inte "stora ansträngningar för att undvika verkliga eller inbillade separationer" men jag slutar aldrig obsessa över dem som jag redan gått igenom. De och dem är för övrigt fortfarande ett issue, jag förstår inte när man ska använda det ena och det andra och det ifrågasätter mitt grundantagande om att jag trots allt har ett visst språköra. En av mina svenskalärare sa att man ska använda dem på samma sätt som they/them men det makes no sense. På sista tiden har jag sett att dem förekommer i betydligt fler sammanhang än jag tidigare trodde. Men det kanske är alla nutida skribenter som har fel och min 60-åriga lärare som har rätt, vad vet jag, trots att det första alternativet kanske tycks aningen sannolikare. Språket förändras ju i alla fall och jag väntar fortfarande på den dag när "dom" blir vedertaget även i litterära sammahang. Lite tråkigt dock jag har ju börjat gilla de och dem även om de ställer till problem.

Hates att jag inte kommer somna förrän typ..fem nu. Det här är en dålig metod för att undvika stress= det här försämrar potentiell livskvalitet. Jag känner för att i framtiden endast dricka chokladdrinkar men jag kommer garanterat ledsna efter typ två veckor och det kommer antagligen inte heller ge några goda effekter på lång sikt. Men JAG FÖRSÖKER JU I ALLA FALL!

Hates också att ingen kommer orka läsa hela det här långa inlägget och jag är ju ändå fortfarande the attentionwhore som "blottar sin angst för attention", plus "lättar sitt hjärta" via bloggen vilket dagens fjortonåringar i regel gör. Jag är ju i alla fall rätt i tiden. Jag hatar såklart också uttrycket "lätta sitt hjärta" då jag är en stark motståndare till klichéer och får obehagskänslor när de visar sig vara sanna. Ändå älskar jag det lite (masochismen.) Sedan hatar jag även att uppriktighet och typ....vad det nu heter att uttrycka sina verkliga känslor har blivit så föraktat och alltid för tankarna till ointressanta hollywood filmer. Man känner sig ju lite ensam mitt i all sarkasm. Men åh "I need sarcasm to hide how ridiculously moserable I am", six feet under ftw!

Well jag avslutar med den töntiga frågan om mina leggings, (omg har 3 bilder på dem nu!) underförstått min identitetskänsla (svag identitetskänsla är självklart ett bekräftande av min etikettering som jag hatar.)
Den här bilden säger: rengör spegeln, skaffa en bättre kamera, lär dig posa, fixa ditt hår, väx upp, get a life och lägg dig och sov. En någorlunda ytlig sammanfattning av mitt liv för tillfället. Spoilar nu "djupheten" med attention cravingen och fjortonårsreaktionen: LÄS LÄS LÄS OCH KOMMENTERA!

fredag 4 april 2008

L'existentialisme, le tigre et la poudre

Tredje inlägget idag, jag utvecklar mitt undvikande beteende. På hela dagen (jag har verkligen tänkt att jag skulle plugga alla lediga timmar) har jag skrivit ca fem rader, jag måste vara den ineffektivaste människan i Luleå just nu, eller kanske inte, men ändå. Istället för att typ koncentrera sig till max i en timme och sen chilla så läste jag gamla dikter och noveller jag skrivit på sockerdricka.nu, alltså haha. Ungefär så men typ aj got you right back, högstadiet måste vara den tid som alltid förföljer en. Just nu funderar jag på om jag borde återuppta pluggandet och denna gång tvinga mig att vara mer effektiv eller om jag helt enkelt borde ge upp och skjuta upp det till imorgon (precis som jag gjorde förra helgen se hur bra det gick, not.) Alltså crap, fast i sockerdricka känner jag. Känns som om varje mening jag skriver nu är en sextonårgammalochsvikenavlivetmening, jag känner min existentiella ångest väckas till liv. Eller nja existentiell och existentiell, jag har nog inte så mycket existentiell ångest nuförtiden, eller ja klädångest kan ju vara lite existentiell tycker jag, den handlar ju om alla svåra val människan ställs inför och att förstå vilket ansvar hon har över sitt eget liv. ehum. Fast för att ha verklig ångest ska man inte ha någon anledning att ha ångest, det är först då den är äkta enligt Soren Kirkegaard. Han var nog ganska depressed.

Jag känner att kognitiv terapi kan go to hell, eller nä jag gillar kognitiv terapi (heh ibland) men jag gillar inte att skriva om den. Jag gillar att applicera den på mina vänner (Gaby) och se hur enkelt alla hennes problem skulle lösas heh. Nädå kognitiv terapi är bra, han som hittade på den tycks ju inte varit våldtagen av sin far hela uppväxten i alla fall. Aaron Beck hette han för övrigt och är 84 år nu, viktigt vetande. Egentligen borde jag plugga franska också, nästa prov ska jag så ha alla rätt och gottgöra för det förra plus att det är ett jävligt flashy språk, Yelle<3 style="font-style: italic;">Tu prends tojours le métro skulle i alla fall våran lärare gilla fast ja, det var ju hon som lärde oss la poudre, droguée, putain så hon kanske har ett spännande liv hon, också man vet ju aldrig.

Har inte lyssnat på någon musik ikväll, bortsett från inuti mitt huvud då. Jag känner att det är dags för lite LeTigre (l'oh ces noms de francais) men det är egentligen ännu mer dags för att plugga, såklart. Jag känner att det nya är att namedoppa franska ord via babelfish, so hot right now! C'est super cool som "ungdomarna" säger i lärotexter, sedan pratar de alltid i kör i hälsningsfraserna...Bonne journée a vous aussi! Nä ska sluta tönta mig med franska nu, ska plugga eller sova eller nåt.

Ciaociao (sista)

issue update

tights plus skor!
(jag känner mig som en blondinbellabloggare)


*glad_tjej_12 säger: i hate myself and i want to die (R)*

Des chaussures

Gaaaah, vem mer än jag är så dum att hon lämnar tillbaka bästa skorna och istälelt köper nån lame brat-variant? Hates me, jag kommer aldrig bli en stilikon, jag har verkligen ingen smak!


Miss them!! om jag hade råd skulle jag garanterat köpa nya.
Köpte ju en din sko ripp off men de är typ för stora tror jag:/ som sagt, hates me...

Här är för övrigt gårdagens inköp, blå leggings, värt eller ej?
(Jaa vi har en sjukt smutsig spegel, nej jag orkade inte ta på klänning/kjol)

torsdag 3 april 2008

TOTALLYTOTALLYTOTALLY

Alltså det där var ett otroligt lame inlägg.

TOTALLYTOTALLYTOTALLY

Självklart pluggar jag 24/7 och skolkar från lektioner endast för att slippa erkänna att jag inte gjort klart en uppgift i tid och SJÄLVKLART så visar det sig att ingen annan heller gjort det så vi får lämna in nästa vecka istället. Jag är ju egentligen glad eftersom jag inte gjort det färdigt än, men känner ändå att jag hade lite ångest i onödan, fast var ju bra att få lite bortgjort.

Jag har än en gång manifesterat vilken omogen tonåring jag fortfarande är, det går aldrig över jag undrar om min mognadsnivå kanske sjunker. Jag kanske inte befinner mig så högt upp på EQ-stegen trots allt. Je me deteste et ma vie c'est de la merde....Nämen, srsly.

Jag känner att jag behöver trösta mig pga en massa anledningar och jag vill ha jättemycket kläder, det tar aldrig slut. Jag hatar att alla Luleås klädaffärer går i konkurs eftersom ingen köper något som är dyrare än H&m (inte jag heller.) Har först nu förstått att Merde verkligen är ett märke från Luleå och franska är ju so hot right now. Måste checka deras utbud en gång till. Imorgon är sista dagen innan helg, jag har två lektioner som knappast kommer vara ansträngande, sen ska jag plugga ja ja jag ska jag ska jag ska en massa saker, nån gång. Ska växa upp nån gång ja.

Or we could come
Or we could lose
Or we could totally
Totally, totally freak you

(Those naive days)

You got what you been asking for.
You're so policy free and you're fantasy wheels and everything you think
and everything you feel is alright, alright, alright, alright, alright

Ja, jag vet hur otroligt emo det är citera allt för många låttexter.