lördag 28 februari 2009

Samedi

Gårdagen var inte så spännande. Sov film/sov i skolan. Sprang. Åt. Pluggade franska. Typ.

Idag har jag jobbat, som alla andra lördagar. Dock bara 4 timmar men det kändes som 10:/ Ska jobba 6 timmar imorgon men sen är jag ju ledig hela två veckor!! Och på måndag åker vi till Sthlm, yay.

Borde packa, men jag sitter bara här och typ....äter. Umgicks med Temmy (hah) ett tag. Såg bla the Wrestler. Den var väl bra gjord och så men...kände inte riktigt att jag kunde RELATERA! Sedan diskuterade vi Emmas issues och varför Teddy har så dåligt inflytande, haha.

Kan inte slappna av när jag är ledig. Känner alltid att det är något jag borde göra. Plugga, städa, se film osv. Inte ens de roliga sakerna orkar jag göra utan fastnar här, utan någon att prata med på msn ens! Känns sent att börja se något nu, eller kan ju se ett Scrubsavsnitt. Men vad jobbigt att koppla datorn till tvn och aaah, ansträngande ju. Kanske skulle leta fram resväskan och se hur mycket som ryms i den.

Jag försökte göra armhävningar på en arm idag, men det är i princip helt omöjligt ju? förstår inte hur man gör! Och hur man gör armhävningar med klapp!? Förstår inte! Någon som kan, som har ett tips? Kanske måste man bara vara otroligt stark men heey, jag kan göra ..40 vanliga i alla fall ju:P

torsdag 26 februari 2009

Dagen

Okej jag har jättetråkigt nu. Försöker komma på bloggar jag kan läsa, orkar inte läsa DN eller se nyheterna. Hm, blondinbellas kanske?

Idag har inte varit den bästa dagen. Morgonen började med ca 5 timmars sömnbrist. Drömde även något obehagligt. Alltså haha, drömmen handlade typ om att det blev strömavbrott och klockan ställdes om och jag missade bussen till skolan *mardröm!* Nämen det var något jobbigt med den. Kom för övrigt försent för att jag åt leverpastejmackor.

När jag tagit mig upp ur sängen började jag dessutom må sjukt illa och orkade inte äta så mycket till frukost, vilket ledde till att jag blev otroligt hungrig sen och var en bitch på geografilektionen så min klasskompis nästan börja gråta. *Oops*. Blev lite piggare efter att ha ätit lunch i alla fall, pastagratäng, loves pasta<3

Att genomlida hela skoldagen (8.15- 16.55) kändes som en bedrift. Alltså jag är inte van att gå upp tidigt! Jag har sovmorgon 3 dagar i veckan, den senaste veckorna har jag haft 4 st. Jag klarar seriöst inte att gå upp halv sju igen, tänk när man får heltidsjobb 8-5! Jag kommer aldrig klara deeet! Jag är verkligen en kvällsmänniska.

Från klockan 17 till 18 gick jag sedan på stan och hade tråkigt. Får inte köpa något innan vi åker till Sthlm (på måndag!) ju, blev dessutom sjukt hungrig fast jag ätit både bulle, banan, och energidryck efter lunchen. Hah. Tränade aerobic och boxning sen i alla fall. Boxning är så stört jobbigt alltså. Ikväll började jag må lite illa igen, och pappa nämnde nu att flera på hans jobb har blivit magsjuka, aaaaaaaaaaaaaah vill inte! Jag brukar aldrig få magsjuka, hoppas jag inte får det nu!! Sist var nog för två år sedan när jag drabbades av en kortvarig variant av vinterkräksjukan. Satt typ på golvet i duschen och skrek att jag ville bli neddrogad. Att spy är inte min grej alltså.

OK, trist inlägg. Borde sova istället. Kanske kan satsa på 7 timmars sömn i natt? Vore ju inte helt fel.

Afron gick för övrigt OK, men lite flum var det allt. Ge till moder jooord! Alla rörelser var typ hämtade från djungeln typ, hälsa solen, spana efter fåglar, speja i buskarna, mota bort lejon med spjut, ta på sig stora stövlar, haha. Det värsta var ändå i slutet när alla skulle stå i ring och improvisera. Oh well, tror faktiskt jag har lite tränignsvärk i ryggen ändå.

Men men, sömn nu. Hoppas på en bättre dag imorgon. Den börjar med att diskutera dödshjälp på spanska, sedan film- krig och fred, film om Gustav IV Adolf, och sen nåt flum på SOMSEN I guess, Oj måste ladda min iPOD också. Sen söööömn! Och inga mardrömmar nu tack!

onsdag 25 februari 2009

Åh jag vill ha socker!

Les cauchemars

Aj ont i magen nu. Passar på att skriva här då jag ändå inte känner mig kapabel att plugga. Havregrynsgröt är inget som min kropp tycker om, oavsett vad Ayurveda hippiesarna påstår. Well, har åtminstone pluggat en hel del även om det tog onödigt många timmar att mobilisera den mentala styrkan som krävdes. Snart klar med Fredrika Bremer i alla fall. Sedan bara franska franska franska. Tror jag lärt mig de 73 orden i alla fall, har väl bara typ 140 kvar då.

Ska snart åka och träna Afro, jag känner mig mycket skeptisk men har gått med på att ge det ett försök. Men jag tror verkligen inte att jag har de rätta förutsättningarna, nej jag kan verkligen inte röra mig afrikanskt jag kan inte böja på ryggen och svänga med armarna. Jag kan inte improvisera eller röra mig under okontrollerade former. Får se hur det går i alla fall. Sedan blir det kanske lite jogging men bara lugnt, sprang ju en hel del igår så.

Har varit ledig idag och jag känner att mitt psyke inte mår bra av det. Det enda jag vill göra är att äta, oavbrutet, mellan måltiderna har jag bara ångest för att jag inte gör det jag istället borde- alltså pluggar. Det är något med dagar som jag inte gillar, gillar inte ljuset gillar inte känslan av att allt är så långsamt stillastående, som om det enda man hör är timvisarens tickande.

Drömde förresten en otroligt obehaglig dröm i natt. Brukar inte drömma att jag blir jagad men nu har jag gjort det några gånger på sistone. Förra gången försökte en random man döda både mig och Pernilla- Emmas kompis, som jag inte alls kan påstå att jag känner men som likaväl befan sig i min dröm. I natt var det jag och någon som skulle föreställa min bror men som inte var någon av mina riktiga bröder. Vi befann oss i mormors hus, numera min mosters heh, och hade ställt en bokhylla för dörren men vi visste att förföljaren skulle ta sig in. Vi klättrade därför ut genom fönstret för att springa till någon av grannarna med veteskapen att förföljaren snart skulle vara oss hack i häl. Vi delade på oss och det första huset jag sökte min tillflykt till var låst, nästa tog jag mig in i men de som ägde huset tycktes inte vara hemma och jag hade känslan av att den jag flydde från redan var där inne. Varför någon så uppenbart varit ute efter mig har jag ingen aning om. What would Freud say? Min teori är att jag har gjort något ont och bör straffas. Kom plötsligt att tänka på drömmen där jag och Emma var påväg att begå kollektivt självmord, jag var övertygad om att det var en oskyldig överdos men Emma var tydligen fast besluten att go through with it. Mycket traumatiskt.

Jag bävar för afron, möjligtvis blir det en mardrömslik upplevelse. I bästa fall blir den intressant.
Cauchemar var för övrigt ett av de 73 orden. Ni kan ju gissa vad det betyder.

tisdag 24 februari 2009

Hypoglykemi

Hypoglykemi, låg blodsockerhalt. Hypoglykemi kan ibland drabba diabetiker om de tagit för mycket insulin, ätit för lite eller vid kroppsansträngningar. Den kan också orsakas av tiaminbrist. Tillfällig lätt hypoglykemi är relativt vanligt hos insulinbehandlade diabetiker och kallas då ofta "insulinkänningar".
Vanliga symtom vid lätt hypoglykemi är blekhet, darrningar, hungerkänslor, oro, ilska och retlighet. Kraftig hypoglykemi kan medföra förvirring, aggressivitet, kramper och medvetslöshet. Symtombilden och ordningen på symtomen varierar dock mellan olika individer. I ovanliga fall kan en kraftig hypoglykemi leda till bestående hjärnskador eller döden. Hypoglykemi hävs genom att äta eller dricka något sött,
glukos intravenöst eller genom en injektion med hormon som frisätter glukos (glukagon).
Symtomen beror dels på hjärnans reaktioner på låg blodsockerhalt, dels på att kroppen frisätter
katekolaminer (bland annat adrenalin). (Källa: Wikipedia)

Hates att teckensnittet blev fuckat nu, men ja. Detta är Emmas teori om vilket tillstånd jag tycks försättas i efter varje ansträngande träningspass. Och nej, jag har inte diabetes. Låg blodsockerhalt, hm kanske. Jag äter nog ofta mest proteiner efter träningspass men egentligen kanske jag skulle äta mer kolhydrater för att få upp blodsockerhalten. Jag har även hört att man behöver insulinpåslag för att kunna bygga muskler, nog för att konditionsträning i huvudsak inte är till för att bygga muskler men i alla fall. Fast, vid närmare eftertanke måste jag nog ändå hävda att jag äter en hel del kolhydrater också, ofta äter jag ju russin, ibland mackor, bullar fast jag inte borde hah. Och om jag äter mat blir det rätt ofta pasta. Så nja, vet inte riktigt vad jag ska göra åt problemet. Jag är otroligt avundsjuk på människor som påstår sig få sådan energi av att träna, jag blir bara trött. Alla dessa symptom drabbas jag turligtvis inte av. Blekhet- mja har inte tänkt på det, men kan hända, Darrningar- nej, Hungerkänslor- Heh jo, brukar typ äta hur mkt som helst, men hallå blir itne alla hungriga? Ilska och retlighet- ja men det brukar gå över när jag ätit. Heh. Alltså egentligen stämmer ju inget av dessa symptom riktigt in på mig, jag blir helt enkelt mest bara otroligt trött, och det känsn som om min hjärna har tagit semester och inte vill tänka en enda avancerad tanke. Även om det inte precis är hypoglykemi är det ett problem likafullt. Man kan ju fråga sig varför jag tränar då hah, men det är ju kul. Älskar ändå stunden efteråt när man kommer hem och är avslappnad, och äter massa, haha. Avslappning är ju ocks bra, det är ju det jag försöker träna en timme i veckan för 800kr heh. Oh well, kasnke blir bra med en träningsvila hela nästa vecka, we'll see.

Efter denna ytterst ospännande utläggning måste jag tillägga att jag slog nytt rekord på milen idag heh, 41:17. Ok det var med flygande start nu så kanske inte så stor förbättring egentligen, men en liten kanske. Sprang faktiskt 10 km 300 m hah, fast tog bara tid på 10 km då. Men det suger ju rätt så hårt att jag förutom att jag blir otroligt trött efteråt dessutom får ont i magen av att springa. Försöker intala mig att det ändå är värt det men kanske inte. Jaja, detta var väl kanske inte så mycket mer intressant för er haha.

Så mycket annat har jag dock inte att tillägga. Har läst om Fredrika Bremer i en timme men nu känner jag mest- trött-trött-trött, kanske skulle sätta mig (lägga mig) och se Scrubs med franska subs, jag tänker att det är ett bra (kul) sätt att lära sig språket. Tyvärr glömmer jag bort det mesta när jag sett klart tror jag, borde nog anteckna men det förtar ju på något sätt hela nöjet. Intalar mig att efter nog många avsnitt kommer det präntas in i min hjärna ändå. Imorgon måste jag verkligen plugga hela dagen, särskilt såvida jag inte orkar plugga mer ikväll. Men jag ska nog försöka, det finns ju inte mycket bättre än den frid som infinner sig efter ett gott dagsverke och vetskapen om att man hädanefter inte behöver anstränga sig alls lika mycket.

Så var det med det i alla fall. Ett tips på vad man bör göra för att faktiskt känan sig mer energisk efter träning så är förstås mycket välkommet, någon?

Bye for now.

fredag 20 februari 2009

HÖGER ARM

Okeeej, ännu en vecka har gått. Ganska chill vecka måste jag säga, ett prov som nu är avklarat och gick bra, hoppas på alla rätt denna gång hah. Annars har jag ungefär 200 franskaord i guess som jag borde plugga in. Men hallå läraren är i fucking Indien, what am I supposed to do? Jaja ska lyssna på bandet jag fick, någon gång. Men vem fan har en bandspelare hoy en día?

I övrigt så har jag sprungit endel, samt hunnit med att skryta om hur otroligt bra det går. Kan även nämna det här, haha.

Nya personliga rekord alltså:

10km: 41:30
15km: 1:04:10
20km 1:30:06

Lite imponerade måste ni bli ändå!! Ok, att det är på löpband kanske inte skulle gått lika bra utomhus pga backar osv och att man då faktiskt själv måste anstränga sig för att hålla farten uppe. Den mentala biten är ju inte min starka sida om man säger så.

Och appropå det. För att på bästa sätt utnyttja mina ca 3000 kr i månaden som ska gå till typ "hypnos" försöker jag även göra mina "hemläxor" intom autogen träning. Jag kan inte påstå att det går särskilt bra. Det går ut på att tänka "höger arm är alldeles tung" 6-7 ggr, sedan "jag är alldeles lugn" sedan "höger arm är alldeles tung igen" men NÄÄÄ höger arm är inte alldeles tung! Vänster arm är fan lika tung ju och egentligen är de ju precis alldeles normala. Åh jag kommer aldrig lära mig:/ bara bli typ XX tusen kr fattigare. Åh, notera att jag skrev två X och att det är sanningen. Bläh. Well ska väl fortsätta träna, men jag är inte bra på tålamod, och jag är inte bra på att anstränga mig när det gäller tråkiga saker, vilket gott syfte de än kan tänkas ha.

I övrigt har jag sett klart alla Desp. avsnitt nu! Måste därför vänta en vecka mellan varje avsnitt precis som alla andra, sucks lite haha. Men kul när de väl kommer ut. Kom ju faktiskt ett Grey's anatomy avsnitt idag som jag måste se, jag borde bara lära mig ca 200 franska ord först. *Like it's gonna happen*. Språk är så sjukt soft att plugga egentligen ÄNDÅ sitter jag har och whinar utan att göra något, nä nu ska jag verkligen börja!!!

Tror det första ordet var hantée. Haunted- Thats me.

Och förresten! På söndag ska jag återse kära gamla Arcushallen, oh the smell av svettiga fotbollskläder, haha. Känns....konstigt, men spännande. Måste hitta mina spikskor, vore inte helt fel att testa dem igen också, såvida jag typ inte pajar min baksida helt då. Jag är inte så bra på att ta saker försiktigt och göra det med måtta. Typ jag kan inte äta EN macka eller EN bulle, då kan man ju lika gärna låta bli liksom, man vill ju ändå bara ha fler och mår typ sämre än innan! Hahah. Oh well, borde säkert träna på det också.

Faire les devoirs is up now.

söndag 15 februari 2009

omg, använder min nya dator. så coolt.

torsdag 12 februari 2009

Mental exhaustion/ illness is the rise of creativity

Alltså (jag börjar 90 % av mina blogginlägg med alltså) det här har inte varit min dag. Först vaknar jag 07.30 av att
1. min lampa tänds pga pappa fixade säkringen som gick på natten,
2. någon går med elefantsteg på golvet där uppe slash mitt tak
3. mamma typ HACKAR banan mot porslinstallriken
4. micron piper 2 ggr
5. jag drabbas av oöverstiglig ångest när it crosses my mind att jag eventuellt valt att beställa fel dator och att jag skall tvingas lida för detta i 10 år.

Jag hade kunnat sova till 12 men högre makter ville inte unna mig det.
Såg ca 3 avsnitt av desp. som tröst.

Efter frukost övergick jag till att ringa diverse jobbiga telefonsamtal (ja, jag har telefonfobi, föredrar verkligen att prata face to face, fast det är helt lugnt om nån ringer mig, bara jag slipper ringa) varav hälften slutade olyckligt. Exempelvis sa de på Overclockers att min hårddisk inte hade gått att fixa a.k.a. alla digitalbilder jag tagit innan 2009 är försvunna för tid och evighet. Kul.
Sedan fortsatte dagen med mat-träning-och för lite pluggande (comme d'habitude!) men efteråt fick jag i alla fall köpa min tv<3 loves it, ska försöka att inte förgås av ruelse denna gång (haha åh vilket fantastiskt fult ord ändå).

Kom hem och började montera ihop IKEA möbler, alltså jag kan ingenting om teknik, jag kan inte lära mig, jag hatar bruksanvisningar och skruvar och spikar och allt sådant. Åh när jag blir vuxen och rik ska jag aldrig handla på IKEA. Min tankeverksamhet hade bestämt tagit ledigt och jag typ frös, gungade fram och tillbaka och tittade ner i golvet. Jag gjorde ca 2 % av arbetet, pappa 98. Men har bl a en enorm skrivbordsstol nu, men sörjer still att jag inte köpte spegeln med guldram. Nåja, rummet blir nog fint. När jag är in mental progress får jag allid för mig att göra om mitt rum, kanske är ett positivt tecken, dunno. Möjligen onödigt eftersom jag förhoppningsvis flyttar inom en relativt snar framtid, men man kan ju faktiskt ta med sig en del.
.
Efter dog jag av min mage typ, och av mandel, banan och keso. Lär mig aldrig. Mandel is no good även om det ökar serotininhalten!

Nu är jag sjukt övertrött och borde verkligen sova. Måste ju gå upp tidigt imorgon i jämförelse med alla andra dagar denna hittills otroligt improduktiva vecka. The exhaustion visade sig denna natt genom en lång konversation (eller mer av en monolog) med Emma om bröst. Det finns mycket att säga om dem även om jag själv inte har några. Vet inte om det är bra eller dåligt, beror på omständigheterna. Men jag måste nog fundera ut vad jag har för issues från oidipala fasen för clearly har jag typ a bunch of them (haha åh svengelska när den är som lame:ast).

Försöker räkna potentiella sovtimmar nu....Måste gå upp ca...8. Eller kanske kvart över 8, behöver inte äta frukost i en halvtimme även om jag älskar det. Är faktiskt över 7 timmar kvar, men 8 är ju fortfarande mitt ideal. Dock når jag aldrig upp till det, som så många av mina andra ideal. Något jag däremot klarat av är att färdigställa arbetet om sionismen (ja, nämnde det i förra inlägget men det kan inte sägas för många gånger). Okej, jag gör alltid färdigt arbeten, men jag dör alltid mentalt på vägen dit. Därför är slutmålet värt att fira, så även denna gång. Enligt Laestadius dör man väl typ när man kommit uppför uppförsbacken, men det är ju bättre att dö på vägen upp och sen återuppstå på toppen va?

Well, slut på dagboken, enjoy. Maintenant, je vais dormir /Ahora voy a dormir. (Jag älskar moderna språk om ni inte lagt märke till det redan. Särskilt eftersom det krävs typ noll analysförmåga för att lära sig dem = no dying av prestationskrav).

Sov gott alla som eventuellt läser detta nu (typ Emma). Ciao.

tisdag 10 februari 2009

Teeen

Hah, det slog mig just när jag läste min header (teenage drama queen) att jag inte är tonåring. Haha ingen nyhet direkt, var ju trots allt över ett år sedan jag blev "vuxen", men still kommer alltid vara tonåring inside verkar det som. Det är lustigt hur man typ kan bli 14 igen på bara några sekunder, glömma bort allt man lärt sig och springa tillbaka till noll igen. Bli den person men lovat sig själv att aldrig mer vara. Well, tänker inte skriva mer om det.

Känner på något sätt en tomhet när min förhatliga historiarapport är klar. Det borde kännas bättre än såhär tänker jag. Men men ska ta ag i saker snart. Ikväll har jag bara sett ngåra avsnitt av desp. och lyssnat på Kent och Placebo, typ. Men det är ok antar jag.

Hopefully köper jag en TV och dator imorgon! Om jag nu inte go with macBook istället, well, vamos a ver. Har tänkt blogga hela veckan men itne hunnit faktiskt, och nu har jag inget att skriva. Känns i alla fall kul att åka till Sthlm på sportlovet! Bo på hotell coh äta frukost<3 och shoppa<3<3 haha. Och sen träffa massa folk! Ah ska inte shoppa innan dess, haha, försöka.

Jaja lägger väl upp en bild i brist på annat.