lördag 27 juni 2009

ÅHJAGÄRSÅDUMJAGÄRSÅDUMJAGÄRSÅDUM

Ca craint

Känner att jag var lite elak mot Michael igår. Jag tycker faktiskt synd om honom. Han var verkligen ett geni in his own way. Il manquera au monde.

Jag känner också att den här dagen har sugit ganska hårt. Det var hell att sitta i kassan 4h 45 min i 30 graders värme och säga VAR DET BRA SÅ? TACK SÅ MYCKET! fem miljoner gånger.

Det var ännu mer hell när det kom in en grupp spanjorer som dessutom valde min kassa soch så bara eh nä...kunde jag inte prata spanska med dem ändå. Kunde i huvudet typ men inte....få fram något. Frågade faktiskt "hablan espanol?" och de svarade "yes" och sedan fortsatte de prata engelska. So much for that. Kommer aldrig lära mig språk.

Känner (för tredje gången) att jag kommer att bli en utbränd psykolog utan vare sig franska- eller spanskakunskaper:/

fredag 26 juni 2009

DÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖD

EmmaAmelie säger:

BLOGGA I COMMAND YOU! THIS IS GOD SPEAKING

om du inte bloggar blir du punished!!!

hahah
med HIV!
HIIIIIIIIIIV!

What choice do I have liksom???? Appropå HIV så vaccinerade jag mig idag, inte mot hiv (I wish) men mot hepatit A+B. Pappa tyckte att jag skulle vaccinera mig mot Hepatit A eftersom de kan ha dålig mathygien i Paris, mamma tyckte att det var onödigt att vaccinera sig överhuvudtaget. Jag bestämde mig för att överstiga bådas förväntningar och vaccinerade mig därför mot både hepatit A + B. Det hinner antagligen inte börja verka innan resan men sedan kanske jag kan känna mig lite mer safe på Ica i alla fall, lol.

Valde att gå till Hermelinens företagshälsovård för tänkte privatmottagning = jipppiiii, men visade sig vara not so jippi med bara en sköterska på en drop-in motttagning där alla kommer samtidigt. Fick vänta i ungefär en timme. Men j'ai eu le temps.
Läste en artikel om neandertalare. Fick veta att vi har givit dem oförtjänt dåligt rykte då de faktiskt till och med var ljushyade (och rödhåriga) samt begravde sina döda. Enligt vetenskapstidningen var detta ett bevis på deras välutvecklade DNA. Samtidigt "överlyssnade" jag konversationerna inom en barnfamilj som (enligt vad jag uppfattade) skulle flytta till Ungern i 3 år då mannen i familjen fått jobb inom militären. De hade tre söta barn. Tjejen var typ 5 och hade rosa slingor i håret. Jag tänkte att daddy is snart gonna have a hard time keeping the boys away from heeer.

530 kr fattigare (and more to come) fick jag gå därifrån och har still lite ont i min arm (okej liiiiiiiiiiite). Man fick tydligen inte träna på ett dygn och jag tänkte att för fyra veckor sedan hade jag känt paniiiiiiiiiiik nu känner jag: soft. Det var dock inte så soft sitta i kassan i fyra timmar efteråt. Efter 3 timmar kom det äntligen in ett par som pratade spanska! I heard their voices och tänkte por fin! Men vad händer? Självklart går de till andra kassan! Självklart kan jag inte göra annat än tjuvlyssna på deras samtal a.k.a allt jag går miste om. Att hon som betalade pratade flytande svenska (och antagligen var svensk också) är beside the point. Känner loss loss loss!!! Övervägde nästan att köpa ett "lär dig språk med Rosetta Stone metoden" paket för 2.800. Vet dock inte hur advanced det är, så bangar nog. Men om jag får veta vad det innehåller ska jag reconsider. Nämen har ju tänkt läsa steg 4 i både franska och spanska till hösten i alla fall.

Ah just det! Michael Jackson har ju dött! Tänkte egentligen börja skriva om det. Alltså för en gångs skull var jag nästan first one to know (via Emma då) och det var väldigt spännande att upptäcka att de svenska tidningarna typ var först med att gå ut med nyheten! Jag menar DN bekräftade det före The Times! Oh well, R.I.P! känner dock lite att var han inte long since gone inside ändå?

Har nu färglagt alla utländska ord. Kishti Tomita - I rest my case.

(Kul att jag var tvungen att uppdatera inlägget typ 4 ggr då jag hela tiden hittade nya engelska ord jag använt.)

måndag 22 juni 2009

Laughing with

Okej såhär:

2,5 h var inte kul någon gång idag. På jobbet gäspade jag ca varannan minut och sista timmen var jag tvungen att stå upp för att inte somna.

Inte kom det in några fransmän eller spanjorer heller:/ Typ...en enda engelsktalande person och en ryss som inte kunde engelska fick jag nöja mig med:/ Tror i och för sig att det faktiskt kom in ett spanskt par (kan möjligen varit från Italien, hörde inte riktigt) och jag tänkte såklart jippiiiiiiii! Men så tilltalade hon mig på perfekt svenska och då insåg jag att det var kört...

Det har i alla fall blivit mycket musik idag. Nött igenom Reginas senaste album- Far och känner att det har grown on me! Jag känner att det faktiskt är ett av de bästa albumen någonsin!

J'adore:

Laughing with
Eet
Blue Lips
Machine
Folding Chair

...och de andra är inte heller dåliga!

Således underhöll jag mig själv de två första timmarna på jobbet genom att sjunga Laughing with om och om igen i huvudet (samma del av låten förstås). De resterande två timmarna sjöng jag Comme des Enfants.

Jag har också upptäckt att jag älskar Pianofiles.com. Inte nog med att jag fick noterna till Francis och Comme des Enfants, nu kan jag förhoppningsvis få dem Blue Lips och Folding Chair också! Yay. Och nu kan jag snart Francis, jippi.

Avslutningsvis ett utdrag ur Folding Chair tillägnat Emma!

"I’ve got a perfect body, though sometimes I forget"

My luck

Igår hade Emma och jag en fin konversation på MSN (åtminstone tyckte jag det) till klockan 03.00. Le problème var ju bara att jag idag tvingades gå upp klockan sju för att ta blodprover på Hermelinen. Sucks, eftersom proverna förmodligen kommer vara helt normala, men well är man hypokondriker så kan man ju inte säga nej! I alla fall, det som verkligen sög var att jag inte ens kunde sova till klockan sju utan vaknade halv sex helt oförmögen att somna om. Till halv sju gjorde jag allt som stod i min makt för att lyckas men sedan gav jag upp och försökte göra bk-övningar i sängen. Det kändes ju lite duktigt ändå.

Känner mig lagom opepp på att börja klockan ett men man måste ju BRING HOME THE BACON som sagt. Ska bara jobba fyra timmar och planerar att fördriva tiden genom att spana efter spanjorer och fransmän. Ska verkligen våga prata med dem denna gång! Hah. Förhoppningsvis kommer jag inte somna, vilket typ händer ibland. Och då menar jag verkligen literally somna inte "känna sig trött" utan mitt framför kunderna blunda och som man säger "nicka till". LOL. Att sitta i kassan är alltså ett jobb man bokstavligen kan utföra i sömnen, men känner att chefen inte skulle gilla det om han såg. Och since jag nu vet att de bevakar oss hela dagarna känner jag att det är en ovana som måste få ett abrupt slut.

Ska väl åtminstone tacka min lyckliga stjärna för att jag har ett jobb (vilket mamma och pappa noga påpekar varje gång jag känner för att klaga på hur slitsamt det är.) På vägen hem i morse såg jag en grupp feriejobbare längs motorvägen som röjde sly för 50 kr i timmen. Ain't gonna go back there!!

Avslutningsvis...back to serier igen. Har ju nästan nött Gilmore Girls att tag nu och känner att jag fattar verkligen inte grejen??? Består serien av något annat än Lorelai och Rorys så otroligt enerverande symbiotiska förhållande, amerikanska moralkakor och töntiga kärleksaffärer. Jag menar okej ungefär alla andra amerikanska serier jag ser är klyschiga. Men desp. har ju i alla fall Bree<3 samt lite mer action än bara romanser och mother-daughter relationer. Heroes har definitivt mer action och Grey's och Private Practice har ju läkare<3<3<3 Weeds är ju knappt klyschigt ens!

Kan ingen som ser Gilmore förklara för mig? T.ex. vet att Fitore och Petter älskar det men förstår inte varför!!??? Liksom hey, de har ju vanligtvis så otroligt mycket mer sofistikerad smak än jag (Fitore blev otroligt besviken när hon upptäckte att jag lyssnade på Céline Dion.) Så om ni läser dethär, tell me!!!!!!! Och alla andra ska ju självklart också feel free to do it.

Bring home the bacon

bring home the bacon
1. To earn a living, especially for a family.

Känner- loving it! Ska använda det uttrycket jämt nu. Har ni insett hur gott bacon är???

Coeur de pirate

Snart kan jag spela och sjunga den här låten, vänta bara!!






Btw, kanske är så jag borde göra med mina armar? Lol. Känner i alla fall - liking her!!

OMG, insåg just att hon är född 1989! Åh vad gammal jag känner miiig! Typ som när man ser 4-åriga kinesiska underbarn spela piano. Usch. Glädja sig åt andras framgångar, vad är det för något?

lördag 20 juni 2009

L'ombre

Jag hatar mitt liv.
Jag hatar att jag är så jävla äcklig.

Jag hatar allt som är så jävla äckligt.


Update 02.25:

Jag står fortfarande för mina tre föregående statements....men på något sätt måste jag få dem att uppta mindre plats i mitt liv. Även om säger att jag hatar mitt liv så finns det delar av det som jag älskar så mycket.

Jag tänker försöka med det nu.

Och jag har officiellt börjar se Gilmore Girls- not loving it men det duger. Vore dock lite roligare med franska subs alltså.

tisdag 16 juni 2009

Boring but juicy

Alors, på Madeleines begäran kan jag väl skriva lite till.

Känner dock att jag har lite lack of emotions efter mitt mental breakdown för några timmar sedan. Har åtminstone slutat gråta. Jag tror de flesta kan gissa vad det handlade om så pas besoin de vous le dire.

Hm, egentligen har jag väl inte så mycket att säga så blir nog ett lame och tråkigt inlägg. Kan åtminstone berätta att jag nu sett alla avsnitt som kommit av Weeds. Gillar verkligen fjärde säsongen, eller gillade, då den är slut nu. Hoppas att femte säsongen är lika bra men bara sett två avsnitt so far. Well good thing är att det för en gångs skull inte är säsongsuppehåll = kommer nya avsnitt varje vecka!! Jippi!!!!!!! Men eftersom jag i snitt ser 3 avsnitt per dag lär ett i veckan inte räcka!! Någon som har tips på en annan awesome serie?

Funny thing, när jag ser Weeds inser jag verkligen vilket hell folk kan leva i. Kanske får det mig att tänka well...it could be worse som fittdoktorn (inte pk) sa till mig (på svenska dårå). Men kommer still hata honom för evigt.

Eh bien, åtminstone känns det som om de flesta människor har ett val, de KAN till skillnad från mig. Låter väl konstigt men that's how it feels.

Om ni nu anser att ni fått några juicy details ur mitt mer eller mindre miserabla liv så enjoy! Men vid närmare eftertanke var det nog inte så många

Try blogging!

Jag vill blogga igen men känner att ingen kommer orka läsa tre långa inlägg i rad, och since inte många kommenterat förutsätter jag förstås att ni inte hunnit läsa än. Någon annan förklaring kan ju inte finnas. Förutom möjligen att era webbläsare blivit angripna av kinesiska regeringen som felaktigt (hoppas jag för er skull) uppfattat er som regimkritiker eller amerikanska spioner och skickat er till fängelser man aldrig återvänder från samt sålt era id-nummer på svarta marknaden.

1984


Okej, ombads faktiskt att berätta om mina lärdomar från ICA så ...enjoy!:

Nr 1. "spänningen" i tillvaron dök upp i torsdags när vi för 51:e gången fick besök av en lodis-snattare. Det här var dock första gången jag faktiskt var aware of the fact. Värt att nämnas är att förra sommaren blev en DATOR stulen ca 20 m från mig och je n'ai rien remarqué!!! Som tur var gav chefen inte mig sparken. Dock installerades bevakningskameror i hela butiken efteråt.

Men to be continued: Denna fläskfilé-snattare gick lugnt ut genom dörren och smart som jag är - je n'ai pensé que what to do? Though jag ahde telefonen uppmanade mig min jämnåriga kollega att ringa chefen- varpå denne tillsammans med en manlig compañero genast rusade efter le voleur.

Det hela kändes alltså mycket spännande och min första reaktion var så klart att skratta åt det (enligt mig) komiska i denna situation. Det slutade med att chefen och hans allierade hann i kapp lodisen men olyckligtvis hade denne redan överlämnat sitt byte åt en uppdragsgivare.

Lärdomen som följde kom när min uppenbart mer uppmärksamma kollega upplyste mig om att man ska vara försiktig med "lodisarna" eftersom de alla är knarkare och har Hepatit och Hiv och you name it. Man ska tydligen inte ens vidröra deras varor och omedelbart efter att ha tagit emot pengarna ska man springa ut och sprita händerna.

Efter 10 år som hypokondriker glömde jag genast all logik och eventuell kunskap om smittspridning och vågade resten av kvällen inte ta i något samt funderade på om jag hädanefter med säkerhet kan hävda att jag inte har någon blodsmitta.
= Jag har alltid torra händer = alltid små sår = WHAT IF???????
Efter det saknade jag gymnasiet och CSN-bidraget.

Egentligen kanske detta inte är någon lärdom då jag egentligen vet att risken att på detta sätt smittas av HIV eller Hepatit är i det närmaste obefintlig.

Efter denna mycket utförliga utläggning ska jag gå in på lärdom nr 2:

Efter incidenten med den stulna datorn och förhoppningsvis fler incindenter (t.ex. när någon krossade ett fönster (nattetid) och för att stjäla jag vet inte vad) a.k.a installationen av bevakningskamerorna är numera även kassörerna under watch.
Samma uppmärksamma kollega upplyste mig om att framförallt vicechefen dagarna i ända bevakar minste rörelse och jag känner nu pressen att no more sit on my ass när kundunderlaget sviktar. Arbeicht macht frei alltså.

PARIS, JE T'AIME!

Egentligen borde jag skriva ett helt inlägg om Paris, men har som vanligt massa annat att ranta om. Om ni inte märkt det än har jag ju verkligen besoin d'ouvrir mon coeur! på ett eller annat sätt. Ständigt och jämt.

En tout cas, bref: (Andreas - lis le!)

Här ska vi bo: http://www.hotel-ferrandi-paris.com/

Bildbevis:


Är inte Paris lovely, så säg?

Eh bien...

Lista på sånt som måste göras:


* Få en guidad tour av Vitto och hopefully också av Petter!

* Besöka en bokhandel och köpa en fransk, lättläst, bok, alternativt Candide bara för sakens skull (och för att den är kort)

* Ha "pique-nique" med ost!

* Se alla berömda byggnader, Louvren osv. osv.

* Shoppa lite - om inte annat en billig souvenir, t.ex. halsband med Eiffeltornet slash I LOVE PARIS t-shirt, hah

* Fika på "Les Deux Moulins" även om det sägs vara överreklamerat

* Faire des ricochets sur le canal Saint-Martin (som Amélie)

Övriga förslag uppskattas!

I dag gar jag även:

* Vaknat med halsont och hatat det

* Ringt till vc var femte minut under en timmes tid = JAG HATAR VC EVEN MORE!

* Suttit 5h 30 min i kassan på Ica, gjort åtminstone ett misstag och fått en scary lärdom worth att blogga om

* Tillsammans med Emma beklagat mig om hur mycket det suger att vara sjuk
(och enligt henne donc att inte kunna träna! Självklart är hon at the moment mer disturbed än jag även om jag hävdar att hon är SO IN DENIAL of it)

* Låtit bli att träna

* "Uppfunnit omelettmackor"

* Sett 4 (?) avsnitt av Weeds med franska subs och en förhoppning om att lära mig massa vilket dock inte infriades, men hoppas still på "unconsciously learning"

* Betänkt mitt liv och skrivit 2 potentiellt viktiga mail

Imorgon ska jag:

* Sova så länge jag kan

* Ringa vc igen och troligtvis hata det ännu mer

* Slacka och se Weeds

* Inte träna

* Hoppas på att mitt halsont går över så att jag kan se Amélie med Meredith encore une fois, dock utan franska subs

* Eventuellt se Angels and demons

* Försöka hinna med att blogga

Tadaa blev inte sååå mycket rant after all!

lördag 13 juni 2009

Studentfesten

Alltså det finns onekligen en viss curse över mig och studentavslutningar, självklart var inte heller detta år något undantag.

Sammanfattningsvis kan man säga såhär:
18.30: Jag försöker tupera mitt hår i 20 min men tvingas ge upp eftersom det ser förjävligt ut

19.00-19.50: Jag sminkar mig, byter kläder, springer upp och ner för trappan och hämtar saker. Jag glömmer mitt busskort och måste vända halvvägs till busshållplatsen, pappa får tillsist köra om bussen för att jag ska hinna.

20.00: Pratar med Madde och får reda på att hon precis avslutat sin studentmottagning och alltså inte hunnit in till stan. Sen är hon inte så pepp på att gå på Grace längre eftersom ingen av oss har förköp= lååång kö.

20.01: Jag genomgår en mindre crisis, vill gråta och känner mig som högstadietjejen utan vänner.

20.10: Blir bestämt att det blir fest i alla fall.

20.30: Träffar Madeleine och hennes kille Fredrik.

20.50: Anländer på malmudden och --------------->

1. Den fest jag förutsatte skulle äga rum inomhus visar sig tadaa vara en utomhusfest.

2. Jag har bara med mig sprit och fun light koncentrat = inget vatten (Det är ingen bra kombination kan jag tala om) Eftersom jag inte kan dricka kolsyra känner jag mig relativt begränsad då det, förutom havsvatten, är det enda som finns att tillgå. Tillslut sväljer jag mina betänkligheter och blandar ut min äckliga drink (i vattenflaska pga har inget glas) med någon röd Schweppesdricka, som jag ber om att få från en kille jag aldrig pratat med tidigare.

3. Alla har sina vita studentkläder utom jag.

3. Det börjar bli förbannat kallt.

4. Jag är sjukt kissnödig eftersom jag inte hann gå på toa hemma.

22.05 Vi bestämmer oss för att gå till max. Jag vill ha vatten och en toalett. De andra vill inte ha något.

22.30: Får ett glas vatten som jag häller i min vattenflaska, samt snor glaset, och får låna toaletten. Men jippi självklart finns inget toapapper.

22.45: Madeleine, Fredrik och jag smyger runt på stan och försöker undvika poliserna. Samt påtalar hur idiotisk lagen om att det är förbjudet att dricka på offentlig plats egentligen är.

22.50: Vi hittar något som liknar en trappuppgång och stinker piss. Där hetsar vi i oss sprit/vin för att bli tillräckligt fulla och jag berättar massa hemligheter för Madeleine. Exakt vad kommer jag inte riktigt ihåg, hoppas att hon inte heller gör det.

23.00: Ställer oss i den 200m långa kön till Grace. Dricker mer. Jag tar på mig min studentmössa från förra året för att känna mig mindre utanför.

23.10: Smsar till Emma: "Är full du inte vad du på. säger men är glad. Har min gamla mössa."

23.30: Kommer in på Grace, dansar till Flo Rida, dricker en White Russian och tar 2 miljoner egobilder som alla blir lika fula.

Men från Max och framåt var det faktiskt roligt om än bitvis sjukt mycket högstadievarning. Nåväl jag var nykter hela högstadiet och Fredrik är 28-29, that makes it even? Right?

20.0

Okej studenten nu:
Skippade champagnefrukosten och tog bilen till skolan. Hade samma studentkläder som föra året, minus mössan men hallå, den här gången var i alla fall mitt hår finare. Har tyvärr inga bilder. Kändes lite ledsamt att inte mötas av familj/släktingar/vänner med blommor och plakat men men, fick faktiskt tre rosor av min svenska och engelskalärare. Det var gulligt.

Well, i aulan höll rektorn ett ganska negativt tal där hon sa att det ju finns de som INTE LYCKATS SÅ BRA typ 10 ggr, men det var i alla fall ganska kort. Sen delade de ut jättemånga stipendium, jag fick ett, jippi. Men var sjukt jobbigt att stå på scenen och vänta medan de skulle dela ut alla. Nåja, smällar man får ta:P

Har ju äntligen nått mina 20.0 så ska inte klaga mer. IN UR POKA FACE säger jag bara till alla som inte trodde det!!!


(såhär fière är jag över det när jag kommit hem och bytt om)

torsdag 11 juni 2009

Cassis

I mer än två år har jag dagligen ätit tabletter med svartvinbärssmak. Alltså då menar jag VERKLIGEN svartvinbärssmak, typ sådana som löses upp så fort de nuddar läpparna. Grejen är också att jag VERKLIGEN hatar svartvinbär. Särskilt i pillerform.

Idag däremot, visade det sig att jag hädanefter kommer att slippa detta. Det var visst hur enkelt som helst att bara byta till vanliga olösliga - smaklösa pillerkapslar. Jag vet inte vad jag känner mest: lättnad över att aldrig mer behöva smaka svartvinbär eller irritation över att det tog hela två år att få slut på (det) eländet.

PS. Imorgon är det studenten no.2. Jag tror att det bara kan bli bättre denna gång. D.S

onsdag 10 juni 2009

(Insert intresseväckande rubrik)

Alldeles nyss var jag med om en awesome upplevelse, eller ska jag säga trodde. Trodde att jag var med om en awesome upplevelse. Nu känner jag mig om möjligt ännu mer ledsen än innan, men jag hoppas fortfarande att jag ska få vara med om den igen, och denna gång på riktigt.

Oh well, jag slapp i alla fall träffa sjukgymnasten och höra henne säga "lirka" för tusende gången. Dock hade hon via ombud gjort sig besväret att be mig göra samma övningar hemma. I mitt stilla tänkte jag; ain't gonna happen. Men faktiskt, efter min "nya" upplevelse ville jag verkligen göra allt för att hålla fast vid min dröm. Ger man upp är det kört.

Nog om det I guess, jag skrev i min franska blogg (som antagligen ingen av er läser) att jag igår på jobbet inte behövde möta några otrevliga kunder. Kanske mest för att det var betydligt mycket lättare att uttrycka på franska, men i alla fall. Vid närmare eftertanke kom jag på att jag oturligt nog kom i kontakt med en mycket underlig kvinna. Såhär: Lång kö och en denna kvinna vill köpa 10 frimärken, visst jag tar fram dem. Men tydligen vill hon inte ha självhäftande frimärken utan sådana där gamla sjukt jobbiga och äckliga som man måste slicka på. Oturligt nog tar jag mig friheten att fråga varför hon vill ha just dem? Jag menar självhäftande är ju så otroligt mycket bättre då man slipper detta obeahgliga slickande. Varpå detta blir hon mycket arg på mig och talar om för mig att det kanske är MIN åsikt som hon inte behöver dela och som jag ska hålla för mig själv och inte frågasätta hennes anledning, osv osv osv. Jag tvingas naturligtvis be om ursäkt 20 gånger och tillslut godtar hon den med en sur min och köper i alla fall 10 självhäftande. Tack för det!

Nå ni, (som de säger i Finland slash Tornedalen) i övrigt kan jag förtälja i jag i ungefär 3 veckors tid har försökt få tag på en viss person. Enligt hennes telefonsvarare var hon var sjuk första gången jag ringde och det visade sig idag att hon fortfarande är det. Genast tänker jag förstås det värsta. Vilken sjukdom gör att man är hemma från jobbet i tre veckor?? Möjligen lunginflammation men hur vanligt är det egentligen? Nä jag tänker såklart på den sjukdomen börjar på c och som jag är mest rädd för i hela världen. Usch.

Jag vilket fall laddade jag idag ner en låt av Celine Dion. Man kan ju fråga sig om min lameness har några gränser.

Ordspya

Jag hatar ordet LIRKA om någon säger lirka igen kommer jag spy.

Lista på ord jag hatar:

* LIRKA

* Båga

* Periferi

* Töj

Synd bara att jag måste höra alla dessa ord imorgon, om och om igen.

måndag 8 juni 2009

Weekly awards

Kej, måndag idag men veckan är ju still in fresh memory so here it goes:

Veckans maträtt: Hm vill ju förnya mig..men antar att det fortfarande är omelett..Typ omelett med stekt fläsk och avocadosås:D Haha

Veckans låt: Heu...I guess Toi + Moi med Grégoire eller Un Jour Parfait med Calogero

Veckans gnom: Il n'y a rien! Vad jag vill minnas...

Veckans irritationsobjekt: = jag som inte lär mig franska lika fort som jag vill.

Veckans tv-serie: IN TREATMENT what else?? Haha

Veckans nyhetshype: Piratpartiets framgångar! Yay, I guess

Veckans träningsform: Slacking!

Veckans aktivitet: Onsdagsklubben

Veckans bitch: Mona Sahlin? Haha

Veckans obsession:...Still franska

Les élections Européennes

Aha så blev det 7:e juni tillslut. Jag bestämde mig för vad jag skulle rösta på typ 20 min innan vi gick. Röstlokalen var min gamla högstadieskola och jag vågade typ inte gå dit utan mina föräldrar. LOL. Men hatar den verkligen, uh var typ obehagligt ändå. Jaja, kände mig lite osäker efteråt på om jag valt rätt ändå, men läste nu att Linda Skugge röstat på pp iaf och det comforted me en smula:P
Nedan = Linda Skugges f.d rum, som jag typ visat 1000 ggr haha, men still lila väggar! Såå feminist-pk. Kommer alltid minnas när min pappas kusin sa att "lila är för dem som inte vet vilket kön de tillhör" hahaha.


What's mer up?...Fortfarande obsessed av Frankrike och franska. Såg och hörde dock en intervju med Roger Federer idag utan text och förstod tyvärr inte mycket. Kändes lite som ett misslyckande, men men. Har åtminstone hittat franska subs till In treatment nu, känns fint att kombinera två obsessions sådär.

Och ja, mitt träningsberoende, eller ska jag säga mitt träningssug är still...i det närmaste obefintligt. Sprang igår efter att ha vilat 3 dagar och det var typ...sjukt trist och jobbigt på något sätt trots att jag sprang 2 km mindre än jag som minst brukar göra:P Har kanske lite dåligt samvete men ändå inte såå. Har som börjat tycka att folk som går på gymmet varje dag är patetiska, get a life liksom haha. Well, en försvarsmekanism kanske...though jag inte känner att jag kan ha ett "normalt" liv ska jag i alla fall bli framgångsrik och prata 4 språk flytande istället för att ja...dansa aerobic till E.M.D-låtar. Lol.

Men men vad gör man? Sucks it up liksom. Och försöker. Synd att jag är sjukt dålig på att försöka med basal kroppskännedom. Det ger mig verkligen ångest typ. Hypnos var faktiskt bättre men 800 kr dyrare i veckan också. Svårare att ha råd med franskakurs på Sorbonne då såvida man inte tar alla sina sparpengar. Och om hypnos även i fortsättningen skulle visa sig verkningslöst = not worth it.

Jaja, börjar väl bli övertrött nu. Ska inte ranta mer.

Åh glömde weekly awards! Oh well, de kanske kommer imorgon, om någon nu är intresserad haha.

A bientôt! (Såvida jag blir bättre på att uppdatera min svenska blogg. Är ju så internationell nuförtiden:P)

fredag 5 juni 2009

Pardonnez-moi


Jag vet att jag på sista tiden försummat er (och denna blogg), kära vänner. I mitt huvud tycks det nämligen bara få plats ett visst antal things åt gången. Antingen är mitt huvud litet (vilket ju vem som helst kan se!) eller så är bara mina "things" väldigt stora. Min nya obsession har typ antagit oanade proportioner (åh nu låter det som en c*ncertumör:((() vilket nästan är ovanligt till och med för mig. Alltså jag menar...den har i princip fått mig att tappa lusten att träna! Känner att DET är stort. Jag känner inget större behov av att shoppa heller! Förutom in treatment är the only thing in my head la France, le francais, la France, le francais...
Men kanske är det nyttigt. Jag menar man kan ju faktiskt råka lära sig något under tiden.

Jag tror att jag känner mig gladare än jag brukar. Det är som om något plötsligt ser lite annorlunda ut. Åtminstone något litet.

För övrigt, är det inte tragiskt att det numera är Paris Hilton och inte Eiffeltornet/Triumfbågen/whatever som dyker upp när man googlar på "Paris"?