onsdag 19 augusti 2009

HAMBURG

LIVE FROM HAMBURG

Hamburg idag =

25 grader och sol
getingar
sexshops i repeerbahn
fantastiskt shoppingutbud
Usain Bolt joggar hem vinsten pa 200 m (semi?) i hotellbaren
otroliga parker
europas största japanska trädgard
gäss
currywurst
spännande u-bahn design
hundratals foton
h&m och urban outfitters

nu blir det barhäng och drinkar. innan eller efter kanske även en liten middag. imorgon: berlin och olympia stadion!

auf wiedersehen!

måndag 3 augusti 2009

THE WOMAN WHO WALKED INTO DOORS

Rubriken är egentligen Emmas epitet men idag var det literally jag som walked into doors. På jobbet såklart. Var annars. Dessutom var det chefen som smällde upp en dörr i min axel = jag som gick förbi när han öppnade en dörr, men det gör still ont och jag kommer typ få ett blåmärke! Flög typ in i väggen. Typ så.

Metaforiskt sett är det ju också en ganska bra beskrivning av min arbetsplats. "Dörren" = E. the bitchiest bitch who ever walked on earth...ungefär. Vi var tre tjejer som tillsammans beklagade oss över hennes vedervärdighet i en hel timme efter att jag slutat. Ungefär så är det. Men jag tänker att nästa gång då ska jag fan säga till! No more. Aldrig mer ska jag ta att hon skriker gååå och skuraaaaaaaaaaaaa nu! (askungeeen) klagar på att vi har fel kläder, på att vi inte diskar våra glas efter varje gång vi druckit vatten ur dem, snäser av oss så fort vi ber henne om något. osv.osv.osv. Jamais de la vie.

Oh well, det var jobbet. Ytterligare spänning i tillvaron är att jag äntligen köpt en ipod!!!

Ville egentligen ha en rosa. Men den gröna var 250 kr billigare så till skillnad från när jag köpte kameran, tog jag nu mitt förnuft till fånga och tänkte ekonomiskt. Plus att jag lät Andreas och Vitto bestämma åt mig. Lol. Jag är ungefär världens mest ambivalenta person.

Vid sidan om detta har jag förstås sprungit runt på stan samt surfat på internet i några timmar för att hitta den perfekta väskan. Il n'existe pas! Ååååh. Varför kan ingenting i livet vara perfekt?

Men ska fortsätta springa runt lite imorgon. Något ska jag hitta. Och ja självklart kommer jag lämna tillbaka den jag redan köpt. Men den var faktiskt för stor. Srsly.

Egentligen måste jag erkänna att det var fantastiskt att börja jobba 07.30 (särskilt när man bara jobbar till 13 också), hade ju verkligen hela dagen kvar. Nu är den visserligen nästan slut och jag har inte uträttat mycket av importance. Jag tänkte skriva CV men det kändes som skolarbete och brought back ångestskapande minnen. Men jag behöver verkligen söka ett nytt jobb. Jag funderar verkligen på var det är bäst att jobba om ens mål är att träffa så många utländska människor som möjligt, helst fransmän så alltså inte matstället/kebabhuset/thaithai osv. Någon som har ett tips? Lär ju inte få något men min nuvarande anställning känns inte så stabil.

Något jag inte heller orkat göra är sätta upp min affisch och fota. Alltså vad är problemet? JAG MSÅTE VARA UTBRÄND ORKAR INTE ENS SE ER NU! Eller så är det bara msn och internet som drar mig i fördärvet. HAr i alla fall testat min kamera lite och den är underbar. Tar sååå skarpa bilder! Ska fota seriöst någon gång, bilddagboka, facebooka osv osv. Snart är det ju faktiskt dags för Berlin! Mina friidrottsbiljetter har kommit och de är gröna (omg matchar ipoden, lol) och det hela är väldigt bra. Imorgon går jag in på min 16:e arbetsdag i rad. Only 5 more to go then! Oh well, jag tänker på pengarna och tröstshoppar.

Lateeers