lördag 30 augusti 2008

Qué he hecho yo para merecer esto?

Känner mig typ royally fucked av livet. Antar att jag inte är utan skuld själv, men wtf, life made me this way! Faktiskt är det ju onekligen så....lite i alla fall. Moralrösten inuti mitt huvud (och Emma, och Dr. Phil hah) säger förstås att man måste acceptera sitt förflutna och ta tag i livet som det är nu och inte kan skylla på andra när man nu väljer att inte göra något åt det själv. Men jag väljer att inte lyssna. Man måste få hata allt annat också, för livet har faktiskt varit cruel to me in so many ways. Qué he hecho yo para merecer esto?

Jag slits alltid mellan att skriva djupa blogginlägg och endast...underhållande. Men jag tror att det senare fungerar bäst. Men ja, a slip of the hand ibland.

fredag 29 augusti 2008

Mental strength

Hör och häpna, jag vågade faktiskt lämna tillbaka skorna alldeles själv! Eller ja, kanske inte är så mycket att förundras över heh med tanke på vilka otroligt pinsamma grejer jag gjort under (sko)resans gång. Men anyways, tar det som ett tecken på mental styrka! Haha.

Dagen har alltså tillbringats på storgatan i Luleå och dess affärer, hah. Känns som om jag gjort av med flera tusen och vill inte riktigt se saldot på mitt konto. Well, egentligen har jag "bara" gjort av med 900 kr idag iaf, haha. Blev en WESCtröja, sedan bytte jag strl på ringen (yes det problemet löst också!) Har försökt få skolan att fixa ett busskort till mig och verkar som om det ska lösa sig.

Har lite ont i magen nu, inget mer spännande tycks hända. Blir väl shopping imorgon igen! Haha, sen chilla hos Andreas.

(Lilltjejen)
Postar en bild på tröjan, även ringen syns plus mitt rakpermanentade hår! Självklart dog kameran efter första bilden så this is what u get. Tvivlar i och för sig på att jag skulle lyckas ta någon mycket bättre bild, so not a poser liksom.

Btw, "nätshoppade" just cheap monday jeans. Slösar verkligen pengar nu, får väl bara hoppas att de passar..men eh, de var på rea?

Well, over and out.

OH, THE SHOE CIRCLE!

Känner att skocikeln är sluten!! Bara Andreas (heh) får lämna tillbaka min gamla skor, men det måste han ju få, för en gångs skull är de helt oanvända! Hah.

Men pricket över i:et (i som i cirkel då) var förstås att de skor jag slutligen bestämde mig för (adidas) med 99% sannolikhet faktiskt är just de som jag tidigare köpt men lämnat tillbaka. Det känns lite som som en god gärning, hah, har inte bara blåst Team Sportia på pengar genom att förstöra deras skor, utan någorlunda bidragit till en eventuell årsvinst!


Nu ska jag alltså lämna the shoeobsession och dra en lättnadens suck. Ringproblemet börjar ju tyvärr sneak up men jag tror ändå det är minor i jämförelse. Always look on the bright side of life heter det ju.

Kan som inte direkt glädjas åt att det är helg längre eftersom det varit konstant helg de två sista veckorna typ. Men ändå måste man ju säga att det varit välförjänt. Är verkligen inte van att arbeta så hårt. Annars kommer typ skolångesten nu, men blir förhoppningsvis bättre när den börjat. Älskar ju ego-boosts. Lite jobbigt om de inte kommer, men kanske finns något positivt i det, inte skolarbete 24/7 och kanske kanske några intressen utöver då!
Always look on the brigt side of life (ååh hates the punchlines ju! men den här var så mainstream att den knappt räknas).

onsdag 27 augusti 2008

Reflektioner

Okej fick för mig att vara lite djup nu (jag har tråkigt och vill slippa städa badrummet.) Lyssnar på mina rekommenderade låtar på last. fm och hittade "It will find you" med Maps. It will find you var lite av en fin formulering tycker jag. Sooner or later liksom. Hello darkness my old friend, för att citera Simon & Garfunkel. Lyssnade för övrigt på Radiohead idag,15 steps och " How come I end up where I started, how come I end up where I went wrong?" och ja sånt kan man ju fråga sig. It will find you, helt enkelt.

Freud pratar ju om ett upprepningstvång som gör att man upprepar alla dåliga..mönster, beteenden whatever tills man typ bearbetat dem klart. How come I end up where I went wrong alltså. Och ja, maybe, han kanske hade en bra tripp då. MILF kanske? Länge sedan jag såg Weeds appropå det, men det har visst blivit dåligt nu.

Behöver ny musik nu, last.fm radion är väl rätt bra ändå så får fortsätta med den

Annars: Kämpar på med körkortet, ska typ gråta av lycka och ja mest...lättnad om jag någonsin får det. För övrigt (användbart uttryck) börjar ju skolan nästa vecka och jag känner lite "in i cirkeln och vandra" heh för att citera de som gjorde "efterplugget" tänker på eh Drömhus, men det var väl en cover. Hatar den låten FÖR ÖVRIGT. Men i alla fall, skolan kommer bli jobbigt och typ kanske återupprepa gamla misstag, eller så gamla bra saker eller så bli helt annorlunda, bra eller dåligt. Allt kan hända. Egentligen. Och ja "won't take my eyes off the ball again" så borde det väl vara i alla fall. Sen kommer gitarrsolot eller ja, sticket? vers refräng vafan hah, men sen kommer det bästa i låten, loves it.

HELLOO, I'M FUCKING FREEZING OVER HERE!

Känner att den här dagen suger (för ovanlighetens skull). Den var trevlig tills typ..Emma åkte tillbaka till skolan, hah. Vi hann åtminstone med lite fika och intressanta diskussioner om Israel och Palestina, kläder och mäns ständiga behov av sex.

Sedan blev det svinkallt, och ingen vill fixa ett busskort till mig och skolsköterskan var inte där och allt bara ååååh. Typ somnade på bussen och nu är det bara jäävligt kallt. Bläh.

Ska övningsköra nu då, hejhej.

tisdag 26 augusti 2008

MAJOR INTERRUPTED

Jag förstår inte vad det är för fel på mig. Jag ska aldrig mer köpa skor, jag hatar skor!

måndag 25 augusti 2008

Girl Interrupted

There's a neverending story, om man säger så. Jakten på de perfekta skorna kommer typ fortsätta i århundraden. Om jag någon gång skriver en bok borde jag titulera den "Tove och de perfekta skornas olycksaliga öde" eller öden kanske, om man nu särskiljer skorna. Skäms för mycket för att återge händelseförloppet i detalj men säger bara girl interrupted for real.

Men ja, jag projicerar väl mit typ kaotiska inre, lol, på dessa skor som aldrig lever upp till mina förväntningar. Mina skor kanske i själva verket är min..mamma/pappa? Eller hur var det Freud? Hahah, nä men de är nog snarare jag själv eller så bara ett par j*vligt viktiga skor!

Jag sörjer lite att Luleå är sämsta staden att shoppa i. Så fort något fint kommer in är det slut på 10 min och sen har hela Luleå på sig det. That sucks och jag gick miste om de perfekta jeansen också! Snacka om att livet typ är pissed on me. Hoppas att skjortan jag "beställde" passar iaf, det vore roligt, jag har alltid drömt om en passande skjorta.

Egentligen snackar jag mest en jävla massa skit i bloggen, borde liksom diskutera viktigare saker som kriget i Georgien och risken för ett nytt kallt krig eller liknande. Men kanske är jag bara såhär ytlig? Jag vill verkligen vara smart men känner aldrig att jag är det, haha lol. Det där lät som kommet från smala sussie eller nåt. Blogginlägg ska inte vara för djupa (i självutlämnande bemärkelse.) DÅ vet man typ att det är dags att lägga ner bloggen, haha.

Hittade bästa sångtexten nu. (Haha hatar när folk citerar låttexter, känns så pseudodjupt man haha anyways)

You want everything to be just like
The stories that you read but you can't write
You gotta learn to live and live and learn
You gotta learn to give and wait your turn
Or you'll get burned

Jag känner att den sammanfattade mitt liv (och mina skoinköp). Bortsett från att jag aldrig orkar läsa då haha. Men ja det perfekta livet känner väl alla till? Haha.

You gotta learn to give and wait your turn har väl också sina poänger.

söndag 24 augusti 2008

Som sig bör

Lite så. Mår illa också. Nämen det är då man tänker logiskt och väntar på att det ska gå över. Igår var lite nostalgiafton då Emma och jag mindes gamla inte så goda tider. Sedan kom jag på att jag skulle skriva dikter igen och det blev några mycket hastiga men ack så känslosamma.

Mitt huvud höll på att dö tidigare idag och jsut som jag skulle försöka sova fick vi jobbigt släktbesök. Sådan släkt man träffar en gång om året typ. Men ja, de stannade bara 10 min så jag överlevde. Ska väl övningsköra nu sen....vänta på bättre tider.

Borde spela guitar hero kom jag på, längesedan jag spelade hemma. Bra grej, då är det ens egen tur hela tiden!

Blir nog tyvärr ingen Sthlmsresa men ska tröstshoppa i Luleå imorgon. Shopping är bästa medicinen mot depression.

lördag 23 augusti 2008

BOOORING

Opepp dag känner jag. Var hos Erika i Boden men kände att det var svårt att ha roligt nykter ändå, god damn it typ. Åkte därför hem med tidiga bussen, även pga att Bodens krogliv hatar mig, har aldrig haft kul där.

Har egentligen inte gjort mycket alls idag, sov till 12, bråkade lite, övningskörde, duschade, åt, åkte till boden, åkte hem. Hann se lite friidrott där emellan också. Epic fail av Blanca Vlasic att missa guldet, kul att vinna 32 tävlingar i rad och sen misslyckas på OS. Well she did her job, too bad that someone else did it better bara. Emma Gren misslyckades ju också men det var väntat. Inte många medaljer för Sverige inte, tenniskillen kom bara fyra också.

Har inga direkt intressanta reflektioner att delge, känner mer att...sova, fast är inte trött. Mer.det är mörkt, det blir höst. Jobbigt.

fredag 22 augusti 2008

I hate myself and I want to die (för dramatikens skull, don't make it en självuppfyllande profetia!)

NU SKA JAG BLOGGA! Mår sjukt illa pga stor mängd vätska till frukost så borde egentligen lägga mig på sängen och läsa Nineteen Eighty Four så att jag kommer igenom den förbannade boken någon gång. Min koncentrationsförmåga är verkligen aldrig på topp när det gällar läsande, jag förstår seriöst inte hur man under flera års tid (typ) inte lyckas läsa ut en hel bok (bortsett från de som handlar om cutters, anorektiker eller folk som bara allmänt vill ta livet av sig, hah). Jag tvingade mig ju i och för sig igenom Mästaren och Margarita, Anna Karenina, Processen, Brott och straff bl.a. förra året då jag var sjukskriven och miserabel vilket faktiskt känns som en stor bedrift som inte ska förringas. Haken i det hela är förstås att det inte var med fullständig njutning jag gjorde det utan lite mer typ, prestationsångest och dying to be pretto. Men nåväl, ska ta och lyckas med denna bok nu (bra engelskaträning!) och kanske försöka lyckas med några andra nyttiga faktaböcker. Klarade ju faktisk Jugoslaviens uppgång och fall i våras, även om det var lite blod svett och tårar inblandat (i alla fall det sistnämnda). Nog om det for now.

Eller nja, ska ranta liite till om skolan bara, som ovanstående förstås underförstått handlade om. Jag borde verkligen göra de där j*vla spanskauppgifterna idag plus läsa ut engelskagrammatikboken. Det borde inte vara too much of an effort men det känns oöverstigligt.

Annars känns det väl fett skönt att inte jobba...men ändå, sysslolöshet ät mördande. Jag känner några symptom redan, obsession av håret för att nämna ett. Just nu tillbringas dagarna mest framför tvn och OS a.ka friidrott och det påminner en aning om inte alltför goda svunna tider men självklart har jag en hatkärlek till det hela. Hatkärlek är alltid extremt lockande. Dock är ju OS snart slut och jag måste finna något annat av mening i mitt liv. Har börjat sakna friidrotten men det är ju ganska omöjligt att börja igen plus att jag har sämsta träningspsyket. Det i sig skulle i och för sig säkert vara nyttigt att förbättra (typ mindfulness haha, känner hur DBT typ försöker ta mig i sina otäcka klor). Well, nöjer mig med att jogga så länge, bara jag nu blir av med den ootroligt jobbiga förkylningen.

Ytterligare ett orosmoment är f*ing körkortet och jag har bokat in typ 15 körlektioner nu bara för att det någon gång sa bli gjort, men jag tvivlar verkligen på min förmåga på det området. Alltså jag är faktiskt inte en lame brud (helt och hållet) med dåligt självförtroende men på bilkörningsområdet är det mer självkännedom än självhat. Men jag har halkbanan avklarad efter några smärre missöden och det är alltid något.

För att förlänga klagolistan lite till har jag idag insett att jag måste sluta dricka alkohol. Jag får typ aldrig göra det igen inom de närmsta månaderna åtminstone och jag känner verkligen, hjälp! Ok jag vet att det finns nykterister som klarar sig utmärkt och typ är center of attention (typ Teddy och Petter, hah) även i nyktert tillstånd men jag tror inte jag har den mentala styrka som krävs. Den skulle antagligen ta år att bygga upp vilket ju känns hopplöst just nu, men föröka är ett måste! (Hallå laaame). Jag känner dock mer att det kommer bli instängd i mitt rum med datorn alt. jobba alt. plugga under helgerna framöver

OCH till sist (typ punchlinen, eller nä måste lägga dit något mindre slagkraftigt sen) eller åtminstone slutsatsen är att jag: klagar för mycket!! Jag känner nu att folk verkligen ogillar gnälliga människor (typ Teddy, haha) men alltså..det är ju lite av min identitet, vem är jag mer än en dramaqueen med fjortonårsproblem? haha. Men step by step känner jag att mina vänner distanserar sig och blir lyckliga utan mig och då borde ju några klockar ringa ljudligt och skärande i mina öron som typ redan har tinnitus. Guess att det tål att tänkas på.

Det var allt jag hade... (Haha sämsta avslutningen på alla redovisningar i skolan nu för att förstöra alla spår av en eventuell punchline) parentes no.2. (parenteser räknas inte som punchlines.)

lördag 16 augusti 2008

F*CK

men faaan

Jag är seriöst världens klantigaste person. Var fett sur tidigare över att jag förmodligen tvättat en tvättmedelskupong= 40 kr, i tvättmaskinen (ironiskt eller vad) och resterna blev såklart oigenkännliga. Sen fick jag en ny för denna månad på hela 80 kr och jag tänker verkligen NU ska jag inte tappa bort den, nu lägger jag den i mina byxfickor men wtfff självklart gör jag samma sak igen. Det är helt otroligt. 120 kr är numera obefintliga och that so sucks.

Annars funderar jag på om jag typ är..allergisk mot keso och avocado? that sucks också isfall, ååh hates life.

Nämen om man skulle ta och tänka positivt?

torsdag 14 augusti 2008

keej, nya tag

surprise

jag kom på att jag är så himla fake

onsdag 13 augusti 2008

WORKING GIRL!

Jag känner att jag är otroligt upptagen och jag känner en otrolig tomhet. Nämen jag har inte orkat blogga på evigheter för så fort jag satt mig vid datorn har min hjärna redan..eh somnat eller whatever. Har ju mina rants på natten förstås..sist i måndags haha när jag inte sov mer än 2 timmar för att jag tänkte på hur life sucks och vad det beror på och hur jag ska hantera det OCH vilka kläder/skor jag ska köpa eller inte köpa. Det var ansträngande och dagen efter var min hjärnkapacitet på det området lite smått bedövad. Alltså jag rä så sjukt trött nu känner jag ändå så alla meningar blir helt fel coh jag orkar inte tänka ens. Spännande grej idag, kände verkligen hur jag var helt borta, satt typ i kassan och allt gick i slow motion kunde typ inte tänka men ändå, ja jag vet inte--- dåligt ordförråd för tillfället.

Nåja, jag skulle kunna beskriva den långa vägen till de perfekta skorna men det känns så patetiskt (och jobbigt att återberätta) att jag nog skippar det.
Men för tillfället ser de ut såhär Sedan ska jag inte heller nämna Adidasjackan...

Jag vet inte om denna obsession bottnar i en dold konflikt i mitt inre, antagligen mänsklighetens lame:aste fråga: vem är jag? vem vill jag vara? så jag tänker inte tro på det. Meen, kanske lite. Ska inte vidareutveckla det. Fick däremot lönespec. idag och det känns grymt. Blir spännande att se vad jag får på Ica sen också. Loves att jag har två jobb nu, men snart bara ett haha. Åh bara ngåra dagar kvar på coop, typ räknar timmarna. Tanken: tänk om chefen (på coop) läser det här flög igenom mitt huvud, men sen inser jag att ja, det finns nog worse detaljer i min blogg att lägga märke till då haha, så hopefully not.

Har knappt hunnit tänka att skolan börjar snart det känns inte som att det händer, just nu är allt bara PengarJOBBJOBBJOBBPENGAR och alla andra problem är lagda på is, I'm coping liksom. Nämen jag har ju egentligen inte så mycket problem eller kasnke ska låta det vara osagt också.

För övrigt hatar jag mitt hår igen, eller inte hatar men är sjukt leds, känner att jag msåte göra nåt ..drastiskt! Inte raka av heh men typ rakpermanenta och fäga på nåt sätt. Alltså brunt är fint, men jag klarar inte av att ha något så vardagligt, need some spice känner jag. Vet dock inte ritkigt vad, tror inte jag passar så bra i rött kanske och ja jä ja. Får se nån gång. Just nu är det mest Äta, jobba, sova, se southpark, msna, köpa kläder. Men jag skaa åka till sthlm snart (och shoppa, haha) och till London vill jag också. Det är nästan en ångest att ha pengar, liksom vad ska man göra hur ska man prioritera?? Jag rä sämst på att prioritera, liksom all or nothing.

Nu har jag ungefär skrivit samma sak i hela inlägget men jag msåte ändå tillägga att jag igår, återigen insåg att jag verkligen borde fötts som kille. Liksom loves killkläder, jeans och t-shirt, så enkelt! Inte en jävla massa höga kjolar och höga skor och lager på lager och skit. Jag ska bli streettjejen igen ändå tror jag..visst drömmer om att bli typ karriärskvinnan i skjorta och kavaj haha men näee...haha åh jag har ju ett issue kring vem jag vill vara haha men äh, det löser sig.

Nån gång när jag orkar blogga mer frekvent och tagit mig ur utmattningsapatin ska jag nämna några intressanta detaljer och betraktelser från kassan. HAHA; finns många. Bla är Ica poppis hos snygga killar som just tränat, mihi.